Συστατικά:
Για το κέικ
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
330 ml Coca-Cola, zero
250 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 αβγά, μεσαία
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 πρέζα αλάτι
50 γρ. κακάο
1 κ.σ. σόδα μαγειρική
βούτυρο, για τη φόρμα
κακάο, για τη φόρμα
Για το γλάσο
330 ml Coca-Cola, zero
400 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
50 γρ. φιστίκια Αιγίνης
δυόσμο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, την coca cola, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γιαούρτι, τα αβγά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τη σόδα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε τα στερεά υλικά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε σε βουτυρωμένο και κακαωμένο ταψί 25×32 εκ. και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την Coca cola και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Παράλληλα, σε ένα μπολ σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια.
Μεταφέρουμε την καυτή Coca Cola στο μπολ με την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη για 20 δευτερόλεπτα.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε στο μπολ το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει.
Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ με τη βοήθεια μιας κουτάλας ώστε να μην σπάσει το κέικ μας, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια χοντροκομμένα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρουμε με δυόσμο.