Συστατικά
200 γρ. ρύζι μπασμάτι
400 γρ. νερό
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
3 φύλλα φασκόμηλου
1 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
1 κ.σ. θυμάρι
50 γρ. κρασί λευκό
80 γρ. μουστάρδα
100 γρ. νερό
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κ.σ. ρίγανη
1 κύβο κότας
2 κ.σ. μέλι
Συστατικά για το σερβίρισμα
ρίγανη
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι, το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, το φασκόμηλο και καλύπτουμε με το καπάκι.
Μεταφέρουμε στη φωτιά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε άλλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
Βάζουμε το κοτόπουλο σε ξύλο κοπής και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες, βάζουμε στην κατσαρόλα και σοτάρουμε 2-3 λεπτά να πάρει χρώμα. Ιδανικά, σοτάρουμε σε δύο δόσεις. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ξανά την κατσαρόλα στη φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να καραμελώσουν.
Βάζουμε το θυμάρι, το κρασί, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, την κρέμα γάλακτος, τη ρίγανη, το κοτόπουλο, τον κύβο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-10 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε το κοτόπουλο με το ρύζι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Πηγή: akispetretzikis.com