Συνταγές

Μπουτάκια κοτόπουλο με μπέικον

Μια λαχταριστή συνταγή για όλες τις ώρες

Υλικά για 8 άτομα:

4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
12 λωρίδες μπέικον
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Για το λαδολέμονο:

1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Τυλίγετε κάθε μπούτι με 3 λουρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα μπούτια πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.

Όσο ψήνονται τα μπούτια ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βγάζετε τα ψημένα μπούτια από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version