Μια λαχταριστή συνταγή για όλες τις ώρες
Υλικά για 8 άτομα:
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλο
12 λωρίδες μπέικον
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Για το λαδολέμονο:
1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα μπούτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνετε, τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με το ελαιόλαδο. Αλατίζετε και πιπερώνετε. Τυλίγετε κάθε μπούτι με 3 λουρίδες μπέικον συγκρατώντας το με μια οδοντογλυφίδα. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, βάζετε τα μπούτια πάνω στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψάκι από κάτω και τα ψήνετε για ½ ώρα μέχρι να ροδίσουν καλά. Αμέσως μετά τα αναποδογυρίζετε και τα ψήνετε ακόμα 10 λεπτά.
Όσο ψήνονται τα μπούτια ετοιμάζετε το λαδολέμονο. Μέσα στο μπλέντερ του μίξερ σας τοποθετείτε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Βγάζετε τα ψημένα μπούτια από το φούρνο, αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες, τα σερβίρετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το πικάντικο λαδολέμονο.