Με ελαφρώς γλυκόξινη γεύση αλλά και μπόλικη βιταμίνη C.
Για τη ζύμη
150 γρ. αμυγδαλόψιχα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. αλεύρι
Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πράσινου λεμονιού
Ξυσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού
Για τη διακόσμηση
φρουί γλασέ πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας τον χυμό του πορτοκαλιού.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την άχνη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τα ξύσματα λεμονιού – πορτοκαλιού, το βούτυρο και μετά λίγο λίγο το αλεύρι.
Πλάθουμε και μορφοποιούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζουμε από ένα φρουί γλασέ σε κάθε μπισκότο.
Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 – 15 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.