Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Συνταγή για υπέροχα μπισκότα με λεμόνι και πορτοκάλι

Με ελαφρώς γλυκόξινη γεύση αλλά και μπόλικη βιταμίνη C.

Για τη ζύμη

150 γρ. αμυγδαλόψιχα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο μαλακό
200 γρ. αλεύρι
Ξύσμα 1 λεμονιού και 1 πράσινου λεμονιού
Ξυσμα 1 πορτοκαλιού
2 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού

Για τη διακόσμηση

φρουί γλασέ πορτοκάλι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το αυγό προσθέτοντας τον χυμό του πορτοκαλιού.

Προσθέτουμε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα, την άχνη και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε και τα ξύσματα λεμονιού – πορτοκαλιού, το βούτυρο και μετά λίγο λίγο το αλεύρι.

Πλάθουμε και μορφοποιούμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Βάζουμε από ένα φρουί γλασέ σε κάθε μπισκότο.

Τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 12 – 15 λεπτά. Τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου