Συνταγές

Καλτσόνε γεμιστά με μερέντα

Ποιος μπορεί να της αντισταθεί;

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
3 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλυτζ. τσαγιού γάλα
1 κουταλάκι κανέλα
2 βανίλιες
1 φακελάκι μαγιά
1 αυγό

 

Για τη γέμιση:

Βούτυρο
Μερέντα
Τριμμένο μπισκότο
Τριμμένο φουντούκι
Ζάχαρη άχνη και κακάο (για πασπάλισμα)

 

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, την κανέλα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε ελαφρώς με τα χέρια.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με το βούτυρο, τόσο ώστε να πάρουμε ένα μείγμα χλιαρό για να μην κόψει η μαγιά.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα του γάλακτος στη λεκάνη με το αλεύρι, ρίχνουμε το αυγό και το αλάτι, ανακατεύουμε καλά και “δουλεύουμε” τη ζύμη αρκετή ώρα, ώστε να γίνει μαλακή και να μην κολλάει στα χέρια.

Την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνουμε για περίπου 2 ώρες ώστε να φουσκώσει.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version