Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Η πιο αφράτη γιαουρτόπιτα

Γιαουρτόπιτα

Η καλύτερη συνταγή, με υλικά που έχετε στο σπίτι. Αφράτη γιαουρτόπιτα, ένα ελληνικό παραδοσιακό γλυκό που είναι ιδανικό για κάθε περίσταση. Φτιάχνεται γρήγορα, εύκολα και θα ξετρελάνει σίγουρα μικρούς και μεγάλους!

Υλικά συνταγής

2 κεσ. γιαούρτι
3 φλ. ζάχαρη
5 μισή φλ. αλεύρι
2 βανίλιες
1 κ.γλ. σόδα
6 αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τα αυγά)

Για το σιρόπι

4 φλ. ζάχαρη
3 φλ. νερό
Εκτέλεση συνταγής
Αρχικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

 

Οδηγίες:

Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το ένα γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια, χτυπάμε τ’ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα.

Προσθέτουμε τους κρόκους χτυπημένους.

Διαλύουμε τη σόδα στο άλλο γιαούρτι και το ρίχνουμε και αυτό μέσα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Έπειτα, προσθέτουμε το αλεύρι και το δουλεύουμε πολύ καλά να φύγουν οι κόμποι.

Κατόπιν, βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά περίπου.

Μόλις κρυώσει, φτιάχνουμε το σιρόπι.

Βράζουμε μαζί τη ζάχαρη και το νερό για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε το κρύο γλυκό.

Η παραδοσιακή και αφράτη γιαουρτόπιτα μας είναι έτοιμη.

Καλή απόλαυση!

Συμβουλές
Για έξτρα γεύση μπορούμε να προσθέσουμε στη συνταγή μας αμύγδαλα, χοντροκομμένα.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου