Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Σαρακοστιανά: Παραδοσιακή σκορδαλιά

Μια συνταγή του βουνού

Υλικά

Σαρακοστιανά: Σαγανάκι με γαρίδες και φέτα

02.02, 10:22

1 κιλό σταρένιο ψωμί ξερό

1 κεφάλι σκόρδο

1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο

¼ του φλιτζάνι του τσαγιού λευκό ξίδι

½ φλιτζάνι του τσαγιού ζουμί από χειροβότανα (αγριόχορτα)

Ελιές Καλαμών (προαιρετικά)

αλάτι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε το ψωμί γύρω στη 1 με 1 ½ ώρα. Στη συνέχεια, το στύβουμε καλά, αφού βγάλουμε, όσο γίνεται, την κόρα.

Σε ένα γουδί, κοπανίζουμε το σκόρδο ρίχνοντας ταυτόχρονα λίγο ξίδι, αλάτι και ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε μέχρι το σκόρδο να γίνει χυλός. Προσθέτουμε το μισό ψωμί και το χτυπάμε συνεχώς μαζί με το χυλό από το σκόρδο.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο ψωμί, ελαιόλαδο και λευκό ξίδι. Βάζουμε το μίγμα σε ένα βαθύ μπολ και ρίχνουμε το ζουμί από τα χειροβότανα. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω λίγο λάδι. Γαρνίρουμε με ελιές Καλαμών και σερβίρουμε. Συνοδεύεται με τα βραστά χειροβότανα.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου