MediaNews

Πατάτες ογκρατέν με καπνιστό τόνο από τον Άκη (Βίντεο)

Φτιάξτε ένα διαφορετικό αλλά εξίσου πεντανόστιμο και τυρένιο ογκρατέν με πατάτες και γλυκοπατάτες! Πατάτες ογκρατέν με καπνιστό τόνο στον φούρνο, ιδανικό για ορεκτικό!

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε

  • 600 γρ. πατάτες
  • 600 γρ. γλυκοπατάτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 3 πρέζες αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα του
  • 320 γρ. τόνο, καπνιστό, σε κονσέρβα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 220 γρ. mix τυριών
  • 1 κ.σ. βούτυρο, για το πυρίμαχο σκεύος
  • 2-3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη, + έξτρα για το πυρίμαχο σκεύος
Για το σερβίρισμα
  • φύλλα ρίγανης
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να πάρει μια βράση.
  • Κόβουμε σε ένα μαντολίνο τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε λεπτές φέτες.
  • Ρίχνουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα, κλείνουμε με το καπάκι της, και βράζουμε για 8-10 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και χωρίζουμε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σε δύο μπολ.
  • Ρίχνουμε σε ένα τρίτο μπολ την κρέμα γάλακτος, τρίβουμε σε έναν τρίφτη χειρός το σκόρδο και το μοσχοκάρυδο πάνω από το μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Μοιράζουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στα δύο μπολ με τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.
  • Ανοίγουμε τις συσκευασίες του τόνου, σουρώνουμε τον τόνο, και κρατάμε το λάδι του στην άκρη.
  • Μοιράζουμε τον τόνο στα δύο μπολ με τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες.
  • Αλείφουμε ένα στρογγυλό πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου 30 εκ. με βούτυρο και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον προσθέτουμε στα δύο μπολ.
  • Μοιράζουμε τα 200 γρ. τυρί mix στα δύο μπολ και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τα χέρια μας φορώντας γάντια, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
  • Απλώνουμε στη βάση του πυρίμαχου σκεύους τις γλυκοπατάτες και ρίχνουμε το ζουμί από το μπολ.
  • Απλώνουμε πάνω από τις γλυκοπατάτες τις πατάτες και ρίχνουμε το ζουμί από το μπολ.
  • Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα 20 γρ. τυρί mix και την τριμμένη φρυγανιά.
  • Μεταφέρουμε το πυρίμαχο σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ογκρατέν από τον φούρνο και αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα ρίγανης, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Δείτε το βίντεο

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version