Συστατικά
600 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 καρότα
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. κοφτές αλεύρι γ.ο.χ.
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
400 γρ. πλεξούδες με αρακά
1 ματσάκι άνηθο
Για το σερβιρισμα
άνηθο, ψιλοκομμένο
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει.
Παράλληλα, τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή ψωτιά να πάρει μια βράση.
Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής φορώντας γάντια το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε.
Τρίβουμε στη μεγάλη μεριά του τρίφτη με τις χοντρές λεπίδες τα καρότα και το κρεμμύδι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι, και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το προσθέτουμε στο τηγάνι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κοτόπουλο και να καραμελώσουν τα λαχανικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
Ρίχνουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και 2 κουτάλες της σούπας από το νερό της κατσαρόλας που βράζει.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα για περίπου 7-8 λεπτά. Σε περίπτωση που η σάλτσα είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε ακόμα λίγο νερό από την κατσαρόλα.
Παράλληλα, ρίχνουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι με το κοτόπουλο.
Ψιλοκόβουμε τον άνηθο, τον ρίχνουμε στο τηγάνι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Αν θέλουμε να αραιώσουμε τη σάλτσα, προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό από τα ζυμαρικά που σουρώσαμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο άνηθο, πιπέρι και ελαιόλαδο.