Συστατικά
Για τη σοκολατόπιτα
600 γρ. σοκολάτα με στέβια
250 γρ. βούτυρο, ανάλατο, σε θερμοκρασία δωματίου
8 αυγά, μεσαία
200 γρ. μέλι
κακάο, για τη φόρμα
Για το σερβίρισμα
crumble
παγωτό, της αρεσκείας μας
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι με νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη, και μεταφέρουμε στον φούρνο μικροκυμάτων για 2 ½ λεπτά στα 800 Watt μέχρι να λιώσουν.
Αφαιρούμε το μπολ από τον φούρνο μικροκυμάτων, αφαιρούμε τη διάφανη μεμβράνη, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τα αυγά και το μέλι, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά στο μείγμα με τη σοκολάτα, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με κακάο μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου 28 εκ., μεταφέρουμε το μείγμα και σκεπάζουμε καλά με το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε τη φόρμα μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί και μεταφέρουμε στον φούρνο.
Πριν κλείσουμε τον φούρνο, ρίχνουμε στο ταψί το καυτό νερό που βράσαμε μέχρι να καλύψει περίπου τα 2/3 του. Δημιουργούμε δηλαδή ένα μπεν μαρί μέσα στον φούρνο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα και 20 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί και τη φόρμα από τον φούρνο και αφήνουμε τη φόρμα στην άκρη να κρυώσει για 10 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε τη σοκολατόπιιτα και την κόβουμε σε κομμάτια.
Σερβίρουμε με crumble, μια μπάλα παγωτό και φύλλα δυόσμου.