Συνταγές

Γρήγορη κις Λορέν light του Άκη

Συστατικά

300 γρ. κρέμα γάλακτος light
300 γρ. τυρί κρέμα light
αυγά, μεσαία
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. γραβιέρα, light
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
αραβικές πίτες, ολικής
200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αυγά και τρίβουμε σε έναν τρίφτη χειρός το μοσχοκάρυδο, πάνω από το μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και 1 κ.σ. θυμάρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
Πασπαλίζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. με το ελαιόλαδο.
Kόβουμε τις 2 αραβικές πίτες στη μέση, και τις τοποθετούμε γύρω-γύρω στο ταψί, δημιουργώντας ένα γείσο εσωτερικά.
Τοποθετούμε την ολόκληρη αραβική πίτα στο κέντρο της φόρμας.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι και ρίχνουμε όλη τη γέμιση από πάνω.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version