Συστατικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος light
300 γρ. τυρί κρέμα light
4 αυγά, μεσαία
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
300 γρ. γραβιέρα, light
2 κ.σ. θυμάρι, φρέσκο
1 κ.σ. ελαιόλαδο, για το ταψί
3 αραβικές πίτες, ολικής
200 γρ. γαλοπούλα καπνιστή
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Βάζουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε τα αυγά και τρίβουμε σε έναν τρίφτη χειρός το μοσχοκάρυδο, πάνω από το μπολ.
Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι, και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τη γραβιέρα και 1 κ.σ. θυμάρι, ανακατεύουμε, και αφήνουμε στην άκρη.
Πασπαλίζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 28 εκ. με το ελαιόλαδο.
Kόβουμε τις 2 αραβικές πίτες στη μέση, και τις τοποθετούμε γύρω-γύρω στο ταψί, δημιουργώντας ένα γείσο εσωτερικά.
Τοποθετούμε την ολόκληρη αραβική πίτα στο κέντρο της φόρμας.
Κόβουμε τη γαλοπούλα σε κομμάτια και τη μεταφέρουμε στο ταψί.
Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι και ρίχνουμε όλη τη γέμιση από πάνω.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο, ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.