Συνταγή για παραδοσιακή χοιρινή τηγανιά με μέλι και μουστάρδα! Ένας κλασικός μεζές που βρίσκουμε σε όλες τις ταβέρνες, από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 800 γρ. χοιρινό, λαιμό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. κρασί λευκό
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 200 γρ. νερό
- 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
- 2 κ.σ. κοφτές μουστάρδα
- 1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
- πατάτες τηγανητές
- φέτες λεμόνι
- ρίγανη, φρέσκια
Μέθοδος εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να κάψει.
- Κόβουμε τον χοιρινό λαιμό σε μικρά κομματάκια 2 εκ. και τον ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα το κρέας από όλες τις πλευρές.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και το νερό, κλείνουμε το τηγάνι με το καπάκι του, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
- Προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα και το μέλι, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές, φέτες λεμονιού και φρέσκια ρίγανη.
Δείτε το βίντεο με τις οδηγίες της συνταγής