Με κονιάκ και καστανή ζάχαρη
Υλικά
1 1/3 κουπας αλεύρι μαλακό
1/4 κούπας κακάο
1 βανίλια
1/2 κουταλάκι σόδα
1/8 κουταλάκι αλάτι
1/2 κούπα μαργαρίνη
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1/4 κούπας κονιάκ
1 κούπα ψηφίδες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σ΄ ενα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο τη βανίλια, τη σόδα, και το αλάτι.
Χτυπήστε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη μαργαρίνη με την καστανή ζάχαρη ώσπου να αφρατέψει.
Ρίξτε το κονιάκ κουταλιά κουταλιά και χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο.
Ρίξτε το μείγμα στερεών υλικών λίγο λίγο στο μείγμα της μαργαρίνης ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ζύμη απαλή και λεία.
Ρίξτε και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι τις ψηφίδες σοκολάτας.
Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί και πλάστε τες σε μπαλάκια και αραδιάστε τες στο ταψί σε απόσταση γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν.
Ψήστε τα cookies στους 200 βαθμούς 10 λεπτά περίπου ώσπου να σκληρύνουν στις άκρες αλλά να είναι μαλακά στο κέντρο.