Υγιεινό πιάτο υψηλής θρεπτικής αξίας, από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 400 γρ. πένες, high protein
- 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 160 γρ. καλαμπόκι , σε κονσέρβα
- 160 γρ. τόνο, σε κονσέρβα
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το πέστο
- 2 πιπεριές πράσινες
- 1 σκ. σκόρδο
- 50 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 10 γρ. μαϊντανό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. παρμεζάνα
- πιπέρι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε μέτρια φωτιά να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, σουρώνουμε τα ζυμαρικά, και τα κρυώνουμε αμέσως κάτω από τρεχούμενο νερό, για να σταματήσουμε τον βρασμό.
- Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα ντοματίνια, το καλαμπόκι, τον τόνο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
- Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε το μπολ στην άκρη.
Για το πέστο
- Ψήνουμε τις πιπεριές στον φούρνο στους 220°C στο grill ή στις εστίες υγραερίου, για να μαλακώσουν.
- Αφαιρούμε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και τις τυλίγουμε με μια διάφανη μεμβράνη. Τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν για 30 λεπτά.
- Ξεφλουδίζουμε τις πιπεριές ελαφρώς με τα χέρια μας ή με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε το κοτσάνι κα τα σποράκια τους.
- Βάζουμε στον πολυκόφτη τις πιπεριές, το σκόρδο, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να είναι λείο.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Μεταφέρουμε το πέστο στο μπολ με τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, και σερβίρουμε.