Συστατικά
Για τα brownies
180 γρ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα
4 αβγά, μεσαία
200 γρ. ζάχαρη καστανή
1 κ.σ. καφέ, στιγμιαίο σε σκόνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
40 γρ. χαρουπάλευρο
150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
βούτυρο, για τη φόρμα
κακάο, για τη φόρμα
Για τη σύνθεση
200 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
500 γρ. παγωτό βανίλια
Για το σερβίρισμα
κουβερτούρα, λιωμένη
αμύγδαλο φιλέ
Μέθοδος Εκτέλεσης
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια και καλύπτουμε με μεμβράνη. Λιώνουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, στα 800 Watt για 2 λεπτά να λιώσουν. Αφαιρούμε, ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τα αβγά, τη ζάχαρη, τον καφέ, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να διαλυθεί ο καφές.
Προσθέτουμε στο μπολ το μείγμα με το βούτυρο και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε με το σύρμα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τοποθετούμε μια σίτα πάνω από το μπολ και κοσκινίζουμε το αλεύρι και το χαρουπάλευρο.
Προσθέτουμε 150 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και μοιράζουμε το μείγμα σε μια φόρμα για muffins με 12 θέσεις στις οποίες έχουμε απλώσει βούτυρο και κακάο.
Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για τη σύνθεση
Πιέζουμε με τα χέρια μας το κέντρο των brownies ώστε να κάνουμε μια θήκη.
Γεμίζουμε τις θήκες με τη λιωμένη κουβερτούρα και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Τοποθετούμε από πάνω το παγωτό και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και τα αμύγδαλα.
Πηγή: akispetretzikis.com