Ένα πρωτότυπο πιάτο με γκουρμέ αισθητική από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 1 1/2 αβοκάντο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα μπούκοβο
- ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
- 250 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
- αβοκάντο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- θυμάρι
Μέθοδος εκτέλεσης
- Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα.
- Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν καλά.
- Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
- Σβήνουμε το τηγάνι με 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι, βάζουμε και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
- Σερβίρουμε με αβοκάντο σε φέτες, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.