Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και αβοκάντο από τον Άκη (Βίντεο)

Ένα πρωτότυπο πιάτο με γκουρμέ αισθητική από τα χέρια του Άκη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε 

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1 1/2 αβοκάντο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μπούκοβο
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. θυμάρι
Για το σερβίρισμα
  • αβοκάντο
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Μέθοδος εκτέλεσης 

  • Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, βάζουμε τα σπαγγέτι και βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, σε ένα μπολ βάζουμε το αβοκάντο σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το μπούκοβο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί κρέμα.
  • Πιέζουμε με ένα πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ μέχρι να έχουμε μια δεμένη σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, τη ζάχαρη, το θυμάρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να καραμελώσουν καλά.
  • Σουρώνουμε τα σπαγγέτι και κρατάμε το νερό που έβρασαν.
  • Σβήνουμε το τηγάνι με 2 κουτάλες της σούπας από το νερό που έβρασαν τα σπαγγέτι, βάζουμε και τα σπαγγέτι και ανακατεύουμε.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το αβοκάντο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι στεγνό μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον νερό.
  • Σερβίρουμε με αβοκάντο σε φέτες, ελαιόλαδο, πιπέρι και θυμάρι.

Δείτε το βίντεο 

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου