Μια ωραία συνταγή
Υλικά
Για το κέικ
2 ½ φλ. αλεύρι
1 ¼ κ.σ. baking powder
1 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ μπαχάρι τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
4 μεγάλα αυγά
1 1/3 φλ. ζάχαρη
1/2 φλ. καφέ ζάχαρη
1 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. γιαούρτι
5 μεγάλα καρότα τριμμένα από τη μεγάλη πλευρά του τρίφτη.
1 φλ. καρύδια καθαρισμένα, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
½ φλ. καρύδια για γαρνίρισμα
Για το γλάσο
1/3 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 πακέτα τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και το αλάτι.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, τις ζάχαρες, το λάδι και το γιαούρτι.
Αναμειγνύουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα στο μείγμα με τα αυγά για να σχηματιστεί ένας χυλός.
Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα και τα καρύδια και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ.
Ψήνουμε το κέικ για περίπου 40 έως 50 λεπτά. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
Εν συνεχεία προχωράμε στην παρασκευή του γλάσου.
Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ το βούτυρο με το τυρί κρέμα για 3 λεπτά περίπου ή μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, αφού την κοσκινίσουμε, και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα με το βούτυρο, και συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 1 λεπτό.
Απλώνουμε πάνω στο κέικ το γλάσο και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα καρύδια. Σερβίρουμε.