Συνταγές

Κρουασανο – τυροπιτάκια

Εύκολα και πεντανόστιμα κρουασανο-τυροπιτάκια με φέτα, που θα απολαύσουν άπαντες όλες τις ώρες.

Υλικά

40 γραμμάρια μαγιά
1 ποτήρι γάλα (χλιαρο)
100 ml σπορελαιο
2 αβγα (1 για τη ζυμη και 1 για τη γεμιση)
1 κουταλάκι γλυκού ζαχαρη
1 κ.γλ. αλατι
μαλακό αλεύρι για κρουασάν (όσο χρειάζεται για να γινει μαλακη η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια)
300 γραμμάρια τυρί φέτα
λίγο βούτυρο (προαιρετικά)

 

Εκτέλεση

Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα χλιαρό γαλα με τη μαγιά ωστε να λιώσει. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, ένα αβγό, τη ζάχαρη, το αλάτι και στο τέλος σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμύνουμε παράλληλα. Αφήνουμε τη ζύμη 20-30 λεπτα να ξεκουραστεί. Παίρνουμε ένα κομμάτι της ζύμης και ανοίγουμε ένα στρογγυλό πιτάκι, το οποίο κόβουμε σε 8 τριγωνικά κομματάκια. Γεμίζουμε το καθένα απο αυτά με τυρι (το οποιο εχουμε σπάσει σε μικρά κομματάκια και ανακατέψει με το αβγό) και ύστερα τυλίγουμε απο τη φαρδιά πλευρά, διπλώνοντας ελάχιστα τις άκρες ώστε να μη φύγει η γέμιση. Αφού φτιάξουμε όλα τα τυροπιτάκια μας, τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψάκι κι αφού τα αλείψουμε με λίγο αβγό και προαιρετικα με λίγο βούτυρο, τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 βαθμούς C.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version