Ένα πιάτο με γκουρμέ αίσθηση και αρώματα Ελλάδας από τα χέρια του Άκη
Συστατικά
- 20 γρ. λιαστή ντομάτα
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 50 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. ψαρονέφρι
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- χωριάτικη σαλάτα
- χόρτα
- λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι, το ανθότυρο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα.
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι το ψαρονέφρι στη μέση και φροντίζουμε να ανοίξουμε την επιφάνειά του.
- Απλώνουμε αλάτι, πιπέρι, τη γέμιση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του χοιρινού.
- Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σε 4-5 σημεία με έναν σπάγκο.
- Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα.
- Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα, χόρτα και λεμόνι.