Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ψαρονέφρι γεμιστό με ανθότυρο και λιαστή ντομάτα από τον Άκη (Βίντεο)

Ένα πιάτο με γκουρμέ αίσθηση και αρώματα Ελλάδας από τα χέρια του Άκη

Συστατικά

  • 20 γρ. λιαστή ντομάτα
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. ψαρονέφρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • χωριάτικη σαλάτα
  • χόρτα
  • λεμόνι

 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Ψιλοκόβουμε τη λιαστή ντομάτα, το θυμάρι, το ανθότυρο και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χαράσσουμε με ένα μαχαίρι το ψαρονέφρι στη μέση και φροντίζουμε να ανοίξουμε την επιφάνειά του.
  • Απλώνουμε αλάτι, πιπέρι, τη γέμιση και απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του χοιρινού.
  • Τυλίγουμε σε ρολό και δένουμε σε 4-5 σημεία με έναν σπάγκο.
  • Μεταφέρουμε στο τηγάνι και σοτάρουμε 2-3 λεπτά από όλες τις πλευρές για να πάρουν χρώμα.
  • Μεταφέρουμε σε ταψί με σχάρα και ψήνουμε 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα, χόρτα και λεμόνι.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου