Connect with us

Hi, what are you looking for?

Video

Καλοκαιρινό κοτόπουλο με βασιλικό και μοτσαρέλα από τον Άκη (Βίντεο)

Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό από τα χέρα του Άκη

Συστατικά

  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 400 γρ. ντομάτες
  • 250 γρ. μοτσαρέλα
Για τη σύνθεση
  • 200 γρ. κους κους, βρασμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • βασιλικό

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240ο C στο γκριλ.
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
  • Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
  • Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.
Για τη σύνθεση
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κους κους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
  • Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κους κους με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου