Ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό φαγητό από τα χέρα του Άκη
Συστατικά
- 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. βασιλικό
- 400 γρ. ντομάτες
- 250 γρ. μοτσαρέλα
Για τη σύνθεση
- 200 γρ. κους κους, βρασμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.σ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
- βασιλικό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 240ο C στο γκριλ.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου στη μέση εγκάρσια και απλώνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τα κοτόπουλα στην καυτή κατσαρόλα και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά για να πάρουν χρώμα.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τον βασιλικό ψιλοκομμένο και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα σε 8 φέτες και αφήνουμε στην άκρη.
- Γυρνάμε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μοιράζουμε στην επιφάνειά τους, το μείγμα του σκόρδου και από 2 φέτες ντομάτας.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο μέχρι μέσα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και απλώνουμε από 2 φέτες μοτσαρέλας. Ψήνουμε ξανά για 3-5 λεπτά.
Για τη σύνθεση
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
- Βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο, το κους κους, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε και σερβίρουμε το κοτόπουλο και το κους κους με ελαιόλαδο, πιπέρι, και βασιλικό.