Video

Το Μπιφτεκόψωμο του Άκη

Συστατικά

500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
φρέσκο κρεμμυδάκι, 1
1 σκ. σκόρδο
1 πρέζα μπούκοβο
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
ψωμάκια για burger
200 γρ. mix τυριών
6 φέτες μοτσαρέλα
Για το σερβίρισμα
κέτσαπ
μουστάρδα
μαϊντανό
πατάτες τηγανητές

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το μπούκοβο, το ξύσμα από το λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας.

Πλάθουμε 6 λεπτά μπιφτέκια ώστε να έχουν την ίδια διάμετρο με τα ψωμάκια μας.

Ανοίγουμε τα ψωμάκια του burger στη μέση και πιέζουμε με τα χέρια μας την ψίχα ώστε να κάνουμε στο κάθε ψωμάκι μια εσοχή.

Τοποθετούμε μια γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά να κάψει.

Γεμίζουμε τις εσοχές με το mix τυριών, τις φέτες μοτσαρέλας, το μπιφτέκι και πιέζουμε απαλά για να κολλήσουν μεταξύ τους τα υλικά.

Ψήνουμε στη γκριλιέρα με το μπιφτέκι προς τα κάτω για 3-4 λεπτά. Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε το ψωμάκι για 1 λεπτό να πάρει χρώμα.

Σερβίρουμε με κέτσαπ, μουστάρδα, μαϊντανό και πατάτες τηγανητές.

 

 

Πηγή: akispetretzikis.com

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version