Το αγαπημένο παραδοσιακό ορεκτικό από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
– 1/2 πιπεριά Φλωρίνης
– 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
– 400 γρ. φέτα
– 1 κ.σ. μπούκοβο
– 1/2 σκ. σκόρδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
– Ψήνουμε στη φωτιά την πιπεριά για να ψηθεί και να πάρει καπνιστή γεύση. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον φούρνο.
– Ξεφλουδίζουμε την πιπεριά, αφαιρούμε τα σπόρια και βάζουμε τη σάρκα στον πολυκόφτη.
– Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μισή φέτα, το μπούκοβο, το σκόρδο και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
– Σε ένα μπολ, σπάμε την υπόλοιπη φέτα με ένα πιρούνι για να γίνει μικρά κομμάτια. Προσθέτουμε μέσα στο μπολ το μείγμα από τον πολυκόφτη και ανακατεύουμε.
– Σερβίρουμε.