Συνταγές

Ρύζι με Γαρίδες

Ένα φαγητό με σίγουρο αποτέλεσμα

 

Υλικά

1 κιλό γαρίδες (αν βρείτε φρέσκες, τόσο το καλύτερο)
3 φλιτζάνια ρύζι (κατά προτίμηση καστανό)
1 1/2 ποτήρι του κρασιού με λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο στον τρίφτη
Αρκετό μαϊντανό
Αλάτι, Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένετε καλά τις γαρίδες και κόβετε τα κεφάλια. Σε μια κατσαρόλα με νερό (ποσότητα που θα χρειαστείτε στη συνέχεια για το ρύζι) βράζετε τα κεφάλια.

Από τις υπόλοιπες γαρίδες αφαιρούμε το εντεράκι στο σημείο της καμπουρίτσας τους. Στραγγίζουμε τα κεφάλια όταν βράσει το νερό, τα πετάμε και φτιάχνουμε τώρα το ρύζι.

Στο τέλος το τσιγαρίζουμε πολύ ελαφρά με λίγο ελαιόλαδο. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και όταν αρχίσει να καίει βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και τις γυρνάμε διαρκώς μέχρι να ξανθύνουν. Προσέχουμε ώστε να μην καεί το σκόρδο.

Σβήνουμε με το κρασί. Τις αφήνουμε να ησυχάσουν στο τηγάνι μας και πασπαλίζουμε με το μαϊντανό.

Το φαγητό μας είναι τώρα έτοιμο να το σερβίρουμε. Βάζουμε το ρύζι σε μια στρογγυλή πιατέλα και απλώνουμε πάνω και πλάι τις γαρίδες. Τέλος, ρίχνουμε στο ρύζι και το ζουμάκι από τις γαρίδες.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version