Ο σεφ ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Ελένη» το πιο γνωστό και γευστικό ινδικό πιάτο.
Υλικά για τη συνταγή:
- 1 1/2 κιλό μπούτι κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουτ.σουπας πελτέ ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας τζίντζερ, τριμμένο
- 1 1/2 κουτ. γλυκ. γκαράμ μασάλα
- 1 1/2 κουτ. γλυκ. τσίλι σε σκόνη
- 1 1/2 κουτ. γλυκ. κουρκουμά
- 800 γρ. ντομάτα τριμμένη
- 1 φλιτζ. ζωμό κοτόπουλου
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι μπασμάτι
- ελαιόλαδο
- αλάτι – πιπέρι
Για το μείγμα γκαράμ μασάλα
- 2 κουτ. γλυκού κύμινο
- 2 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
- 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο σε σκόνη
- 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σε σκόνη