Connect with us

Hi, what are you looking for?

Νέα

Ιωάννης Λύρας – Χρήστος Βαρδίκος: Δυο φίλοι… απέναντι

Δύο φίλοι από το παρελθόν επίτιμοι πρόξενοι  ο ένας δικηγόρος ο άλλος γιατρός βρίσκονται ξανά για ακόμη μία φορά εκλεγμένοι στο Διοικητικό Συμβούλιο. Αυτή όμως τη φορά όχι μαζί αλλά  ο ένας απέναντι στον άλλον. Ο νέος πρόεδρος του προξενικού σώματος Ελλάδος, διεθνής  νομικός Χρήστος Βαρδίκος επίτιμος πρόξενος της Ντομίνικα στην Ελλάδα,  εξελέγη πρόσφατα πρόεδρος του εν Ελλάδι συνδέσμου προξένων. Ελεγκτής του  όμως εξελέγη ο γνωστός και βραβευμένος πλαστικός χειρουργός Ιωάννης Λύρας επίτιμος πρόξενος της Βραζιλίας στον Πειραιά. Οι δύο άντρες συνδέονται με μακρά φιλία και έχουν συνεργαστεί σε  παγκόσμια  προξενικά θέματα μέσω της συμμετοχής τους στο προξενικό σώμα Ελλάδος.

Όμως αυτή τη φορά έτυχε τα μέλη του σώματος να τους εκλέξουν απέναντι με εντολή ο Λύρας να ελέγχει τον Βαρδίκο αφού ο Χρήστος Βαρδίκος εξελέγη πρόεδρος (president) και ο Γιάννης Λύρας ελεγκτής (auditor) Έτσι το προξενικό σώμα Ελλάδος θα συνεχίσει την πλούσια ιστορία του με την νέα αυτή σύνθεση

Χρήστος Βαρδίκος, Paulo Roberto Caminha de Castilhos França (πρέσβης της Βραζιλίας),Ιωάννης Λύρας

 

Ενίσχυση των  δεσμών μεταξύ του Προξενικού και του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα

Το προξενικό και το διπλωματικό σώμα στην Ελλάδα διατηρούν άρρηκτους δεσμούς. Το διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από εννέα μέλη και δύο ελεγκτές. Ο πρόεδρος του κεντρικού συμβουλίου είναι πάντα Έλληνας υπήκοος η δε θέση του αντιπροέδρου θεσμικά σχεδόν πάντα πλην των τελευταίων εκλογών καταλαμβάνεται από αλλοδαπό γενικό πρόξενο η σύμβουλο πρεσβείας. Τα τελευταία έτη διπλωμάτες από τις πρεσβείες των ΗΠΑ Σουηδίας Ρωσίας Ουρουγουάης Περού Τουρκίας και Βουλγαρίας έχουν διατελέσει αντιπρόεδροι του σώματος.

Στις πρόσφατες εκλογές του προξενικού σώματος το διοικητικό συμβούλιο για πρώτη φορά η πλειοψηφία των μελών που εξελέγησαν αποτελείται από προξένους των οποίων η χώρα δεν έχει παρουσία στην Ελλάδα σε επίπεδο πρεσβείας. Το υπόλοιπο διοικητικό συμβούλιο και η εξελεγκτική επιτροπή απαρτίζονται από δύο επίτιμους προξένους στον Πειραιά,  τρεις στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα των οποίων οι χώρες έχουν πρεσβεία στην Αθήνα.

 

Στις 2 Σεπτεμβρίου το νέο Διοικητικό Συμβούλιο παρέθεσε δείπνο στην Αθηναϊκή Λέσχη όπου παρέστησαν μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου ανώτατα στελέχη του ΥΠΕΞ και πλήθος πρέσβεων. Επιπλέον, επίκεινται πολλές άλλες εκδηλώσεις διπλωματικού ενδιαφέροντος, οι οποίες αναμένεται να ενισχύσουν περαιτέρω τους δεσμούς μεταξύ του Προξενικού και του Διπλωματικού Σώματος στην Ελλάδα.

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου