Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή στο 27ο Τεύχος του Περιοδικού της Βουλής

Αφιέρωμα στη Μικρασιατική Καταστροφή στο 27ο Τεύχος του Περιοδικού της Βουλής

Στη Μικρασιατική Καταστροφή είναι αφιερωμένο το νέο 27ο Τεύχος του ηλεκτρονικού περιοδικού της Βουλής «Επί του… Περιστυλίου!»

Στο Α’ μέρος του αφιερώματος αρθρογραφούν οι ιστορικοί Γ.Θ. Μαυρογορδάτος, Σπ. Πλουμίδης και Δ. Παπαδιαμάντης, ενώ παρουσιάζονται τα πρωτοσέλιδα της εποχής με τις δραματικές περιγραφές των προσφύγων για όσα βίωσαν κατά τον βίαιο εκτοπισμό τους. Οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν ακόμη ρεπορτάζ για τη συζήτηση που έγινε στη Βουλή το 1997 στην οποία αποφασίστηκε η καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου ως ημέρα Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, το άρθρο του βουλευτή Μάξιμου Χαρακόπουλου για την αγροτική αποκατάσταση των προσφύγων αλλά και τα ποιήματα των Ποιητών που γράφτηκαν μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Επίσης, στο 27ο Τεύχος φιλοξενείται θέμα για την εξορία του Μίκη Θεοδωράκη στη Ζάτουνα Αρκαδίας, ενώ ο Πρόεδρος του ομώνυμου Μουσείου Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, προαναγγέλλει σε άρθρο του την ίδρυση παραρτήματος του Μουσείου της Ζάτουνας εκθέματα στο Πολιτιστικό κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δήμου Ιλίου το οποίο θα ανακοινωθεί στις 6 Οκτωβρίου.

Στο ίδιο τεύχος, καταγράφεται το Κοινοβουλευτικό έργο των δύο τελευταίων εβδομάδων με ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, για τον εκσυγχρονισμό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, την προστασία των ζώων συντροφιάς, το ζήτημα του μεταναστευτικού – προσφυγικού και τις επιπτώσεις της Πανδημίας στη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Στις πολιτιστικές σελίδες οι αναγνώστες μπορούν να διαβάσουν πληροφορίες για την Έκθεση της Βουλής στο Μουσείο των Κυκλάδων στην Ερμούπολη Σύρου αφιερωμένη στους ζωγραφικούς πίνακες για το 1821 καθώς και να επισκεφτούν εικονικά δύο αίθουσες του κτιρίου της Βουλής και τέσσερις ιστορικές εκθέσεις στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομίας κ.α.

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου