Πολιτικός σάλος προκλήθηκε σήμερα στην Κύπρο μετά την παραίτηση του Κύπριου δημοσιογράφου και διευθυντή της «Καθημερινής» Κύπρου, Ανδρέα Παράσχου.
Ο Ανδρέας Παράσχος, παραιτήθηκε λόγω των όσων διαδραματίστηκαν μετά τη δημοσίευση αποκαλυπτικού άρθρου του για τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την περασμένη Κυριακή.
Το συγκεκριμένο άρθρο υποστήριζε πως ο Νίκος Αναστασιάδης σε συνομιλία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, του είχε πει πως είχε αποκομίσει περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα των «χρυσών διαβατηρίων» και υπολόγιζε να κερδίσει περίπου 1 δισ. μέχρι το τέλος της θητείας του το 2023. Μάλιστα,όπως είχε αναφέρει στο άρθρο, στην «Καθημερινή», τα χρήματα αυτά τα μετέφερε στις Σεύχέλλες.
Αν και την προηγούμενη Δευτέρα ο Ανδρέας Παράσχος έδωσε διευκρινίσεις, αναφέροντας πως όσα ανέφερε βασίστηκαν σε ψιθύρους και φήμες, σήμερα υπέβαλε την παραίτηση του, καταγγέλλοντας πίεση εκ μέρους των εκδοτών.
Ο Ανδρέας Παράσχος επιμένει στις καταγγελίες του και δηλώνει πως δεν ασκήθηκε καμία πίεση από τον Κύπριο Πρόεδρο.
Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδουν κατηγορηματικά τις αναφορές για εκμυστηρεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη στον τέως Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με αντικείμενο την υπόθεση των «χρυσών διαβατηρίων» στη Κύπρο.
«Τα όσα ανυπόστατα αναφέρονται στη σημερινή επιστολή παραίτησης του διευθυντή της Καθημερινής Κύπρου, κ. Παράσχου, περί δήθεν εκμυστήρευσης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τότε Πρωθυπουργό της Ελλάδας, παρουσία μάλιστα και άλλων πολλών, για την υπόθεση της χορήγησης διαβατηρίων, είναι ανάξια σχολιασμού και δεν έχουν προφανώς καμία σχέση με τη πραγματικότητα», αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το άρθρο που ξεσήκωσε θύελλα
Το επίμαχο άρθρο του Ανδρέα Παράσχου με τίτλο «Μας πήρε ο δαίμονας» έγραφε:
«Η επιδρομή στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον (06.01.2021) απέδειξε ότι η δημοκρατία ποτέ και πουθενά δεν είναι δεδομένη. Ο λαϊκισμός είναι δίκοπο λεπίδι, που αφύλακτο, μπορεί να τραυματίσει έως και θανάσιμα μια κοινοβουλευτική δημοκρατία με σημαντικό παρελθόν και ισχυρές θεσμικές δικλίδες, όπως αυτή των ΗΠΑ και να τη φτάσει μέχρι τον άλλο «ισμό», τον φασισμό, που τον πληρώσαμε η ανθρωπότητα στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με 80 εκατ. θύματα.
Την Τετάρτη το πλέον καίριο ερώτημα που ανέκυψε ήταν: Πώς οι ΗΠΑ θα γιατρέψουν ένα τόσο βαθύ τραύμα, όπως η ύβρις κατά της δημοκρατίας με την επιδρομή των τραμπιστών στο Καπιτώλιο; «Η απάντηση είναι η Παιδεία!», απάντησε στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής πολιτικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Τζορτζ Ουάσινγκτον, Χάρης Μυλωνάς. Είναι πασιφανές ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ στερείται παιδείας. Και δεν είναι ο μόνος των ηγετών του πλανήτη. Όλοι οι αυταρχικοί ηγεμόνες στερούνται παιδείας. Πολλοί εξ ημών, που έχουμε δυνατότητα δημόσιου λόγου, θεωρούμε ότι ο ανώνυμος πολίτης ευθύνεται, διότι δεν εκδιώκει δυναμικά προέδρους, υπουργούς, βουλευτές και κομματάρχες που ευτελίζουν τη ζωή μας και υποσκάπτουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Λάθος! Ο πολίτης έχει το αισθητήριο της αυτοσυντήρησης που τον καθοδηγεί στην προστασία του εαυτού του και της οικογένειάς του. Την ώρα, όμως, που θα δει έναν αυθεντικό εκφραστή των συμφερόντων του, ο πολίτης θα σηκωθεί από τον καναπέ και θα πάει να ψηφήσει. Έτσι έδωσε στον Μπάιντεν επτά εκατ. ψήφους περισσότερες από τον Τραμπ. Ωστόσο, στα 4 χρόνια που το λεπίδι ήταν στην καρωτίδα της δημοκρατίας δημιουργήθηκαν τα ζόμπι που εφόρμησαν με προβιές και κέρατα στο Καπιτώλιο. Χρειάζεται χρόνος και Παιδεία για να γιατρευτεί η δημοκρατία στις ΗΠΑ και να αποκατασταθούν απολεσθέντα δικαιώματα και κοινωνικές κατακτήσεις. Κι εδώ στη μικρή Κύπρο, έχουμε τεράστιο έλλειμα παιδείας που καταπονεί την κοινωνία και εκφράζεται τώρα κυρίως διά της έπαρσης των εξουσιαστών, οι οποίοι αν και όρθιοι μέσα στο τέλμα του σκανδάλου των «χρυσών διαβατηρίων», που τους αφήνει εκτεθειμένους διεθνώς και το κύρος της ΚΔ στο ναδίρ, συνεχίζουν να φτύνουν στο πρόσωπο τη δημοκρατία. Απτό παράδειγμα το ζήτημα με το λογαριασμό-παρωδία «Lady Έμιλυ Καρτάσιαν Dutchess of Yiolou Parody» στο Twitter, που «επέσυρε» αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη κατόπιν καταγγελίας της υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη, ως εάν το χιούμορ να είναι ποινικά κολάσιμο. Πρόβλημα παιδείας εντοπίζεται και στον δικαστή που εξέδωσε το ένταλμα έρευνας χωρίς καμία περίσκεψη. Για όλα αυτά τα «κατορθώματα», υπουργός Δικαιοσύνης, αρχηγός Αστυνομίας και Ανώτατο Δικαστήριο, εδώ και δύο βδομάδες σιωπούν εκκωφαντικά. Ως να μην υπήρξε κατάχρηση εξουσίας, πλημμελής έρευνα και άσκηση δικαστικής εξουσίας και κυρίως παράνομη είσοδος σε οικία και παραβίαση οικογενειακού ασύλου.
Όλα αυτά συνιστούν κυρίως πλήγμα στη δημοκρατία καθότι παρά την κραυγαλέα παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την πλημμελή λειτουργία εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τοποθετήθηκε ούτε η πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ως να μας έχουν γραμμένους στα παλαιότερα των υποδημάτων τους. Δεν ξέρω την πρόεδρο του Ανωτάτου, ξέρω όμως τον πρόεδρο Αναστασιάδη, ο οποίος για τη λύση δύο κρατών που βολιδοσκοπούσε από το 2017 και εντεύθεν, είχε μιλήσει και σε μένα και το έγραψα τον Μάρτιο του 2018, ότι «θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου». Είχε όμως αντιληφθεί ότι «τα χρυσά διαβατήρια» ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά, που όπως φέρεται να εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση. Αιφνιδίως όμως το Al Jazeera σήκωσε τη σκεπή και φάνηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός, όπως και η κουστωδία του και πως εμάς τελικά μας πήρε ο δαίμονας!»
Η επιστολή παραίτησης του Α. Παράσχου
Επιστολή Παραίτησης
Δημήτρη Λοττίδη & Χρίστη Λοττίδη
Κύριοι
Όσο αφελής είναι ένας στρατιώτης που πηγαίνει στον πόλεμο με τη βεβαιότητα ότι δεν θα τον αγγίξει σφαίρα άλλο τόσο αφελής είναι ένας δημοσιογράφος που πιστεύει ότι θα βγει αλώβητος επιχειρώντας να αναδείξει αλήθειες, σε μια χώρα όπου πολιτικοί, με ηγήτορα τον Πρόεδρο, σε σύμπραξη με μια κουστωδία δικηγόρων, λογιστών και επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, ξεφτίλισαν διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία, με ανώτατους άρχοντες του τόπου στο ρόλο προαγωγού του κόλπο γκρόσο των «χρυσών διαβατηρίων» των 8-9 δισ., όπως αποδείχθηκε.
Για τούτο ποτέ δεν επεδίωξα το απυρόβλητο της σύμπραξης ή συμπόρευσης με την όποια εξουσία αλλά ούτε και απέφυγα τον κόπο και το βαρύ άχθος της ερευνητικής δημοσιογραφίας. Αντίθετα σεμνύνομαι να έχω ως παράσημα δημοσιογραφικής δουλειάς:
την πολυετή έρευνα για τους αγνοούμενους 1963-1974. Μια τραχιά διαδρομή που με οδήγησε μέχρι την Τουρκία.
Το 1995 αποκάλυψα τον μέχρι τότε άκρως απόρρητο κατάλογο αγνοουμένων πράγμα αδιανόητο για μια χώρα που αναζητά 1500 αγνοούμενα πρόσωπα. Πίσω από το απόρρητο παιζόταν ένα πολιτικό-κομματικό παιγνίδι που με άλλο τρόπο συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
Έγραψα για τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας κατά Ε/κ αιχμαλώτων και πολιτών και τα εγκλήματα πολέμου Ε/κ παραστρατιωτικών κατά Τ/κ. Έγραψα για την ανάλγητη συμπεριφορά ανθρώπων των Η.Ε. στην Κύπρο και κυρίως των εκπροσώπων του γ.γ. του ΟΗΕ στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων, που για σειρά πολλών ετών κρατούσαν κλειδωμένα στα γραφεία τους αρχεία με στοιχεία αγνοουμένων.
Ερεύνησα και έγραψα για όλα τα σημαντικά γεγονότα που σημάδεψαν την Κύπρο τα τελευταία τριάντα και πλέον χρόνια, όπως
o το σκάνδαλο Μιλόσεβιτς,
o το σκάνδαλο του ΧΑΚ,
o την τραγωδία των 121 θυμάτων της Ήλιος και των οικογενειών τους,
o το Μαρί,
o το Κούρεμα,
o τη διάλυση της Λαϊκής Τράπεζας και την καταλήστευση των κεφαλαίων της,
o τις ανάδελφες εξαγορές τραπεζών στο εξωτερικό από Τράπεζα Κύπρου και Λαϊκή,
o την κατάρρευση του Συνεργατισμού και
o την εξαθλίωση της δικαιοσύνης.
Όλα αυτά, σε μια χώρα μέλος της Ε.Ε. –υπό κατοχή η μισή- που όζει πλέον αφόρητης δυσωδίας λόγω της εμφανούς διαφθοράς. Χώρα όπου τα πορίσματα όλων των ερευνητικών επιτροπών που συστάθηκαν σκονίζονται στις ελληνικές καλένδες ενώ οι αυτουργοί όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι αλλά ηγούνται του κάθε νέου κόλπου που επινοείται. Όλα αυτά σε μια χώρα που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δηλώνει ότι το δικηγορικό του γραφείο στη Λεμεσό έκαμε 57 διαβατήρια αλλά διερωτάται, «Πού είναι το ανήθικο;» (Πολίτης 10.01.2021), ενώ το καλοκαίρι του 2017 είπε ότι θα διερευνούσε και θα με ενημέρωνε σχετικά με την πληροφορία που έθεσα ενώπιον του ότι το Γραφείο του είχε κάμει μέχρι τότε 253 «χρυσά διαβατήρια» αλλά ουδέποτε έλαβα απάντηση. Στην ίδια χώρα, που ο Πρόεδρος όταν ρωτήθηκε για το ρεπορτάζ του AlJazeera είπε στους δημοσιογράφους ότι θα τους πάρει ο δαίμονας. Σε αυτή τη χώρα που ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Απρίλη του 2017 κάνει αναφορά σε λύση δύο κρατών αναγκάζοντας τον ίδιο τον Υπουργό του των Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη να του απαντήσει: «Να μην πεις ποτέ ξανά έτσι κουβέντα». Σε μια χώρα που ο πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως έγραψε στην «Κ», 5/8/2018, ο εμπειρότατος συνάδελφος από τα Νέα Έθνη, Αποστόλης Ζουπανιώτης, «στον ένα ακριβώς χρόνο (από το Κραν Μοντάνα) έχει αναπτύξει «εμπιστευτικά» σε τουλάχιστον χίλιους ανθρώπους, την άποψή του ότι ίσως είναι προτιμότερο για τα συμφέροντα του κυπριακού Ελληνισμού ένα βελούδινο διαζύγιο (είτε ως διχοτόμηση, είτε ως χαλαρή συνομοσπονδία), δεν εγράφη οτιδήποτε. Ούτε καν αποτέλεσε αντικείμενο της μακράς προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές». Εδώ σε τούτη τη χώρα που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, είπε και σε μένα για την προτίμηση του σε λύση δύο κρατών και έγραψα στην «Κ» τον Μάρτη του 2018, ότι όπως μου είπε «θα προσπαθούσε να εξασφαλίσει συναίνεση από την Ε.Ε. και τη σύμφωνη γνώμη του αρχιεπισκόπου». Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως έγραψα στη στήλη μου της Κυριακής 10.01.2021, «είχε όμως αντιληφθεί ότι «τα χρυσά διαβατήρια» ήταν η κότα με τα χρυσά αβγά […] γι’ αυτό στο Μoν Πελεράν δεν πήρε Βαρώσι και Μόρφου και στο Κραν Μοντάνα λύση, δεν κρίθηκε από σας ως το ύψιστο -αν και άπτεται της επιβίωσης της Κύπρου- και δεν το στηρίξατε, λέει για μένα πολλά. Αντίθετα μου ζητήσατε την Κυριακή να απολογηθώ στον Πρόεδρο Αναστασιάδη, για το ότι έγραψα «πως εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα ευθυμίας στην Αθήνα, ότι (το κόλπο με τα χρυσά διαβατήρια) άφηνε στο Γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε μετά στις Σεϋχέλλες με ιδιωτικές πτήσεις. Το λάθος μου ήταν ακριβώς η λέξη «ετησίως» και όχι τα 300 εκατ. Επίσης λάθος μου ήταν που απέφυγα να γράψω ότι όλα αυτά ελέχθησαν ενώπιον του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και άλλων, μάλιστα με την πρόσθεση ότι μέχρι το τέλος της δεύτερης θητείας ο τζίρος θα ακουμπήσει το ένα δισεκατομμύριο. Για το συμβάν γνωρίζουν και πολιτικοί αρχηγοί στην Κύπρο.
Η άρνηση μου να απολογηθώ οδήγησε στην ανάληψης από μέρους σας πρωτοβουλίας, όπως μου είπατε, να απευθύνετε τη Δευτέρα 11.01.2021, χωρίς να με ενημερώσετε, επιστολή δια του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον Πρόεδρο Αναστασιάδη αναλαμβάνοντας δέσμευση ανασκευής του δημοσιεύματος, επειδή όπως μου είπατε σας πήρε το πρωί της Δευτέρας τηλέφωνο απειλώντας ότι θα κινήσει αγωγή. Όσοι γνωρίζουν καλά την συμπεριφορά των βασικών πολιτικών προσώπων στη Λευκωσία, ξέρουν ότι ο Νίκος Αναστασιάδης, ποτέ δεν απειλεί δημοσιογράφους με αγωγές λιβέλου. Το πλέον σύνηθες για τον Πρόεδρο είναι να σε πάρει τηλέφωνο και να σου σύρει τα εξ αμάξης. Εξάλλου τη Δευτέρα το πρωί, ο κ. Αναστασιάδης είχε συνάντηση με την απεσταλμένη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Τ. Χ. Λουτ και μέχρι το μεσημέρι ήταν απασχολημένος, όπως όλοι καλά γνωρίζουν. Τέλος απαιτήσατε να συναινέσω σε, «Διευκρίνηση» στην ηλεκτρονική «Καθημερινή», για να μην εκτεθεί η εφημερίδα και να μη συρθεί στα δικαστήρια. Επί του προκειμένου εκτιμώ ότι το κύρος της εφημερίδας πλήττεται ακριβώς επειδή ο εκδότης έσπευσε στην εξουσία δια το φόβο αγωγής αντί να υπερασπιστεί, τη θέση του διευθυντή σε ένα εξόχως σημαντικό ζήτημα αλλά και την αξιοπρέπεια και το κύρος της εφημερίδας την ώρα της κρίσεως στο Κυπριακό, με την απειλή των δύο κρατών. Ακριβώς όπως είχε κάνει η αείμνηστη Ελένη Βλάχου, όταν την 21η Απριλίου 1967, με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, ανέστειλε την κυκλοφορία της Καθημερινής και την κυκλοφόρησε ξανά στις 15 Σεπτεμβρίου 1974.
Επειδή για μένα προέχει η αξιοπρέπεια, το κύρος και το ήθος στη ζωή και τη δημοσιογραφία και διότι η αποφυγή του κινδύνου της διχοτόμησης και της δημιουργίας δύο κρατών στην Κύπρο ισοδυναμεί με ολοκλήρωση της τραγωδίας που επισώρευσε το πραξικόπημα και συμπλήρωσε η τουρκική εισβολή και καθώς δεν ανέχομαι να συμπράττω με φορείς τέτοιων πολιτικών θέσεων και πρακτικών, σας πληροφορώ ότι η ως άνω στάση σας και ενέργειες πέραν του ότι με ακυρώνουν στα μάτια των συνεργατών μου ως Διευθυντή, αποτελούν και απόπειρα φίμωσης και χειραγώγησής της δημοσιογραφικής μου άποψης και με προσβάλλουν, ως άνθρωπο αλλά και ως επαγγελματία. Η συμπεριφορά σας αυτή δεν μου αφήνει ούτε το ελάχιστο περιθώριο να παραμείνω και με αναγκάζει να υποβάλλω άμεσα την παραίτηση μου από τη θέση του Διευθυντή της Καθημερινής, στη οποία υπηρέτησα από την 1η Αυγούστου 2008, επιφυλάσσοντας πλήρως κάθε νόμιμο δικαίωμα μου. Ευχαριστώ τους συναδέλφους στη Λευκωσία και την Αθήνα για τη συνεργασία και τη συμβολή στην κοινή προσπάθεια κι εύχομαι κάθε καλό!
Ανδρέας Παράσχος
Λευκωσία
13.01.2021
Η ανακοίνωση της Καθημερινής Κύπρου για την παραίτηση
Αποχώρηση κ. Ανδρέα Παράσχου από τη θέση του διευθυντή της εφημερίδας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ»
Η «Καθημερινή» Κύπρου ανακοινώνει με ιδιαίτερη θλίψη πως έχει αποδεχθεί την παραίτηση του μέχρι πρότινος διευθυντή της κ. Ανδρέα Παράσχου.
Επειδή στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Παράσχος, την οποία έδωσε στη δημοσιότητα, καταγράφει κάποιους ισχυρισμούς που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Στην έκδοση της εφημερίδας ημερομηνίας 10 Ιανουαρίου 2021, ο διευθυντής της, στη στήλη του στην τελευταία παράγραφο αναφέρει: «Ο ΠτΔ εκμυστηρεύτηκε σε μια νύχτα στην Αθήνα, ότι άφηνε στο γραφείο του 300 εκατ. ετησίως, που τα πήγαινε στις Σεϋχέλλες».
Όταν μετά το δημοσίευμα τόσο ο εκδότης όσο και ο νομικός σύμβουλος της εφημερίδας ρώτησαν τον κ. Παράσχο αν είχε αποδείξεις για τις σοβαρές αυτές κατηγορίες εναντίον του ΠτΔ, η απάντησή του ήταν πως δεν είχε αποδείξεις αλλά «κάποιος του το είπε».
Με βάση την απάντηση του κ. Παράσχου το νομικό τμήμα αλλά και η συνολική ιδιοκτησία της εφημερίδας του έθεσαν πως τόσο σοβαρές κατηγορίες, για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για τον ΠτΔ, δεν είναι δεοντολογικά σωστό να μεταφέρονται στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ χωρίς τεκμηρίωση. Αυτό αφήνει εκτεθειμένους και την εφημερίδα και τον ίδιο, νομικά, ηθικά και δεοντολογικά. Του τονίστηκε δε και γραπτώς ότι, αν έχει επαρκή στοιχεία για μια τέτοια καταγγελία, η εφημερίδα και η διεύθυνσή της θα τον στηρίξουν πλήρως στη δημοσιοποίησή τους.
Την επόμενη ημέρα ο εκδότης της εφημερίδας και μετά από συμβουλή των νομικών της συμβούλων, απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καταγράφοντας πως είναι λάθος εκ μέρους μας η δημοσιοποίηση κατηγοριών χωρίς να υπάρχουν στοιχεία και επαρκής τεκμηρίωση.
Με τη σύμφωνη γνώμη και προσυπογραφή του κ. Παράσχου ετοιμάστηκε από το νομικό τμήμα της εφημερίδας γραπτή διευκρίνιση επί του θέματος στην ηλεκτρονική της έκδοση. Η σύμφωνη γνώμη του κ. Παράσχου υπάρχει γραπτώς.
Είναι νομική ηθική και δεοντολογική υποχρέωση της εφημερίδας να διευκρινίσει και να διορθώσει τυχόν λάθη των στελεχών της. Το έχει πράξει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και θα συνεχίσει να το πράττει στο μέλλον. Δεν έχουμε δεχθεί καμία παρέμβαση από τρίτους προς αυτήν την κατεύθυνση.
Στα δώδεκα χρόνια συνεργασίας μας με τον κ. Παράσχο, ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά πως η εφημερίδα δεν αποδέχεται ούτε υποδείξεις ούτε παρεμβάσεις από οποιονδήποτε.
Η «Καθημερινή» έχει ως πρώτιστη αξία την υπηρέτηση της αλήθειας για το καλό του τόπου, έχει προβεί σε αποκαλύψεις και κριτική για τους εκάστοτε κυβερνώντες. Άλλωστε, αυτή η κριτική είναι εμφανής και στην τελευταία της έκδοση. ΟΜΩΣ, σ’ ένα κόσμο με μηχανές αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων, είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε στην εφημερίδα μας αποδείξεις, όταν αποκαλύπτουμε σκάνδαλα και όχι απλώς ισχυρισμούς εξ ακοής.
Αυτό ήταν το λάθος του κ. Παράσχου, το οποίο και έχει αποδεχθεί.
Ο κ. Ανδρέας Παράσχος διετέλεσε για χρόνια διευθυντής της «Καθημερινής» Κύπρου. Το τελευταίο συμβάν δεν διαγράφει την πορεία του στην εφημερίδα μας.
Του ευχόμαστε κάθε καλό για τη συνέχεια.
πηγή: politis.com.cy