Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Το Σάββατο 9 Ιανουαρίου με την εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ τον Μεγάλο Προφητικό Ονειροκρίτη από τις μάντισσες της Σμύρνης

Πιστεύετε ότι δεν ονειρευόσαστε ποτέ;. Λάθος!. Γιατί όλοι μας ονειρευόμαστε. Μόνο που δεν θυμόμαστε πάντα αυτές τις νυχτερινές εικόνες, που αποτελούν, όμως, αναπόσπαστο κομμάτι του ύπνου μας. Περίπου μιάμιση ώρα αφού κοιμηθούμε, η δραστηριότητα του εγκεφάλου μεταβάλλεται: ο καρδιακός και αναπνευστικός ρυθμός επιταχύνονται, τα βλέφαρα κινούνται και ο οργανισμός εκκρίνει ορισμένες ορμόνες.

 

Είναι η μετάβαση στον παράδοξο ύπνο που μας επιτρέπει να ονειρευόμαστε (ύπνος REM): να μπορούμε, δηλαδή, να βουτάμε στο νερό, να πέφτουμε στο κενό ή να διανύουμε ολόκληρα χιλιόμετρα με το ποδήλατο, παραμένοντας, όμως, ακίνητοι, γιατί ο εγκέφαλός μας έχει δώσει στους μυς μας εντολή να μην κινούνται. Μάλιστα, φαίνεται πως και ο εγκέφαλός μας αρέσκεται σ’ αυτό το… παιχνίδι, αφού εκτιμάται ότι αφιερώνει το 20-25%του χρόνου του στα όνειρα!.

 

Στα «γράμματα», δηλαδή, εκείνα από τον άγνωστο εαυτό του, που λάμβανε ο άνθρωπος από τότε που εμφανίστηκε στη γη και που πάντα μπορούσε και… ταξίδευε μέσα από αυτά, κάνοντας με τον τρόπο αυτό τα καλύτερα ταξίδια του και επικοινωνώντας έτσι μ’ εκείνη τη μυστική, συνήθως άγνωστη γλώσσα των ονείρων, τη γεμάτη συμβολισμούς και φανταστικές εικόνες… Εικόνες, σπανίως λογικές και συχνότατα φανταστικές, που όσο πιο πολύ τρέχουμε από πίσω τους τόσο πιο γρήγορα αυτές απομακρύνονται. Γιατί;. Διότι, σύμφωνα με ειδικούς ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης, «τα όνειρα-γεμάτα ζωντάνια, δράση, συναισθηματισμούς και χρώματα- ξεφεύγουν ξαφνικά και ανάλαφρα σαν το πέταγμα των γλάρων, δείχνοντάς μας έτσι ότι το όνειρο δεν είναι εύκολο να το… συλλάβουμε και να το αιχμαλωτίσουμε στον λογικό μας κόσμο».

 

Αυτό το Σάββατο 9 Ιανουαρίου η ΟΝ ΤΙΜΕ σας προσφέρει τον Μεγάλο Προφητικό Ονειροκρίτη από τις μάντισσες της Σμύρνης, που περιλαμβάνει πάνω από 2.000 ερμηνείας ονείρων και συμβόλων, από το Α ως το Ω, για να σας βοηθήσει να μάθετε τι σημαίνουν τα όνειρά σας και πως να τα εξηγήστε! Μην το χάσετε!

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου