MediaNews

«ΤΟ ΝΗΣΙ»: Ξανά στις οθόνες του MEGA από 2 Σεπτεμβρίου

Ίσως ένα από τα καλύτερα σήριαλ της ελληνικής τηλεόρασης που προβλήθηκε από το MEGA CHANNEL την περίοδο 2010-2011 επιστρέφει πάλι στις οθόνες μας από την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και κάθε μέρα στις 23:00. 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Είμαστε στο 2010 και η 18χρονη Αλέξις Φίλντινγκ (Ευγενία Δημητροπούλου) θέλει να βρει πληροφορίες για το παρελθόν της μητέρας της, Σοφίας το οποιό κρατούσε μυστικό για χρόνια από την οικογένειά της.

 

 

 

 

Το μόνο που γνωρίζει είναι ότι η μητέρα της μεγάλωσε και έζησε σε ένα μικρό χωριό στην Κρήτη πριν φύγει για το Λονδίνο. Η Αλέξις λοιπόν παίρνει την απόφαση να επισκεφτεί την Κρήτη και η μητέρα της η Σοφία της δίνει ένα γράμμα για να το δώσει σε μια παλιά της φίλη. Της υπόσχεται ότι από αυτήν θα μάθει την αλήθεια. Ταξιδεύει λοιπόν στο χωριό της μητέρας της όπου εκεί βρίσκει την κυρα-Φωτεινή (Όλγα Δαμάνη), η οποία ήξερε τη μητέρα της και της διηγείται όλη την ιστορία της οικογενείας της. Η Αλέξις μαθαίνει λοιπόν ότι η ζωή της μητέρας της  συνδέεται με το μικρό και εγκαταλελειμμένο νησί της Σπιναλόγκας – την πρώην αποικία των λεπρών.

 

 

 

 

Τα πάντα ξεκίνησαν το 1939, όταν η νόσος του Χάνσεν, που ήταν γνωστή και ως λέπρα, χτύπησε πολλούς κατοίκους της Πλάκας και όχι μόνο. Εκεί μαθαίνει για πρώτη φορά την ιστορία της γιαγιά της και της μητέρα της, όπως και τη διάλυση της οικογενείας της από την τραγωδία, τον πόλεμο και τα πάθη…

 

 

 

 

Η κυρά-Φωτεινή θα της πει τα πάντα. Πώς η λέπρα χτύπησε την προ-γιαγιά της, Ελένη (Κατερίνα Λέχου) και πώς τη μετέφερε στο νησί ο ίδιος ο σύζυγός της ο Γιώργης (Στέλιος Μάινας). Πώς ζούσαν οι κάτοικοι στο νησί. Πώς μεγάλωσαν οι δυο τους κόρες, η Άννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και η Μαρία (Γιούλικα Σκαφιδά). Η Άννα παντρεύτηκε τον Ανδρέα Βανδουλάκη (Γιάννης Στάνκογλου) και απέκτησαν μια κόρη (τη Σοφία, τη μητέρα της Αλέξις). Πώς ο Ανδρέας δολοφόνησε την Άννα και πώς η Σοφία, η μητέρα της (Φιλαρέτη Κομνηνού), έμαθε όλη την αλήθεια στα δεκαοχτώ και έφυγε για πάντα από την Κρήτη.

Πρωταγωνιστούν: Στέλιος Μάινας (Γιώργης Πετράκης), Κατερίνα Λέχου (Ελένη Πετράκη), Γιούλικα Σκαφιδά (Μαρία Πετράκη), Ευγενία Δημητροπούλου (Άννα Πετράκη/Αλέξις Φίλντιγκ), Μαρία Πρωτόπαππα (Ευγενία Καπετανάκη), Ντίνα Μιχαηλίδη (Σαβίνα Αγγελοπούλου), Γρηγόρης Ορφανουδάκης (Παύλος Αγγελόπουλος), Όλγα Δαμάνη (Φωτεινή Αγγελοπούλου σε μεγάλη ηλικία), Λευτέρης Μποτονάκης (Στέφανος σε μεγάλη ηλικία), Δημήτρης Ξανθόπουλος (Βασίλης Καπετανάκης), Αντιγόνη Αλικάκου (Χαρίκλεια), Ράσμι Σούκουλη (Στέλλα)
Guest star: Φιλαρέτη Κομνηνού (Σοφία Φίλντιγκ)

 

 

Συμμετέχει: ο Dan Stevens (Ed)
Guest star φιλική συμμετοχή: Ian Hislop (Μάρκους)
Συμμετέχουν: Μανώλης Κωνσταντακάκης Καφετζής στην Πλάκα), Κλειώ Φανουράκη (Φρόσω Μανουσάκη), Μανόλης Μακράκης (Παπα-Λουκάς), Μαρία Τσισμενάκη (Κατερίνα Λεμονιά), Σόλωνας Κατσικανδαράκης (Σωτήρης Λεμονιάς), Αντύπας Νταμοτζίδης (Αντώνης Αγγελόπουλος)
και τα παιδιά: Μάνος Τσαγκαράκης (Δημήτρης Λεμονιάς), Αναστασία Τσιλιμπίου (Μαρία Πετράκη), Ιφιγένεια Τζόλα (Άννα Πετράκη), Ρενέ Τζόλα (Φωτεινή Αγγελοπούλου), Ορφέας Φιλιππάκης (Μανωλιός)
Και οι: Γιώργος Μαυροειδής, Δανάη Ορφανού, Κώστας Μεταξάκης, Βρεττός Μυλωνάς, Κωστής Λυράκης, Μανώλης Χρονάκης, Εβελίνα Κουτουλάκη

 

 

 

 

Σενάριο: Μιρέλλα Παπαοικονόμου
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Παπαδουλάκης
Εκτέλεση παραγωγής: TVE (Τηλεοπτικαί Επιχειρήσεις Α.Β.Ε.Ε.)

 

Επεισόδιο 1 (Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου)

Λονδίνο, σήμερα: η νεαρή Αλέξις ξεκινά από το Λονδίνο για την Κρήτη, αναζητώντας τις ρίζες της, αυτές που πεισματικά αρνείται να της αποκαλύψει η Ελληνίδα μητέρα της, η Σοφία. Με οδηγό μια φωτογραφία, που χρόνια είχε η μητέρα της καλά κρυμμένη, φτάνει στο τουριστικό χωριό της Πλάκας, απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας. Η ηλικιωμένη Φωτεινή αναλαμβάνει να την οδηγήσει στο παρελθόν της.
Πλάκα 1939: η Ελένη, ο Γιώργης και οι δυο κόρες τους ζουν στο φτωχικό ψαροχώρι της Πλάκας που σκιάζεται από τον ξερόβραχο της Σπιναλόγκας, το νησί των λεπρών. Ο Γιώργης μεταφέρει τους καταδικασμένους λεπρούς στον τόπο της τελευταίας τους κατοικίας. Παρά τη σκιά του θανάτου, στην Πλάκα η ζωή κυλά ήρεμα. Ώσπου μια μέρα…

Επεισόδιο 2 (Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου)

Η Ελένη και ο μικρός Δημήτρης φτάνουν στον τόπο όπου είναι καταδικασμένοι να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους. Ο εγκλεισμός στο νησί του μαρτυρίου και ο νόστος των αγαπημένων τους είναι δυσβάσταχτος. Το νησί υποφέρει από έλλειψη νερού, πράγμα που κάνει την καθημερινότητα των λεπρών κατοίκων του, ακόμα πιο οδυνηρή. Το στίγμα της αρρώστιας αποκόβει τον Γιώργη από τους συγχωριανούς του και αναγκάζει την οικογένεια του Δημήτρη να εγκαταλείψει το σπίτι της. Ο Γιώργης, αν και είναι από τους λίγους, που έχει το δικαίωμα να προσεγγίσει το μόλο του νησιού ως μεταφορέας τροφίμων, δεν βρίσκει το κουράγιο να συναντήσει την Ελένη για πολύ καιρό…

Επεισόδιο 3 (Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου)

Ο Γιώργης φροντίζει τις κόρες του αλλά συναντά δυσκολίες εξαιτίας του δύστροπου χαρακτήρα της Άννας. Ο μικρός Δημήτρης κάνει νέους φίλους στη Σπιναλόγκα. Η κακιά δασκάλα του Νησιού, η Κρουσταλάκη, κακομεταχειρίζεται τα παιδιά. Η Ελένη συγκρούεται μαζί της και αποφασίζει να κάνει σε μερικά παιδιά μάθημα στο σπίτι της. Τρεις επικίνδυνοι βαρυποινίτες στέλνονται από την κυβέρνηση στο Νησί για να φρουρούν τους λεπρούς. Ο Γιώργης ζητά από την Ελένη προσέχει για να μην της κάνουν κακό. Οι δεξαμενές του νερού είναι άδειες. Ο Γιώργης μεταφέρει από την Πλάκα πόσιμο νερό στους έγκλειστους. Ανησυχία για νέες αφίξεις στο Νησί…

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version