Πολύ σημαντικούς καλεσμένους, ο καθένας ιδιαίτερα επιτυχημένος στον τομέα του και με μεγάλο ενδιαφέρον, θα φιλοξενήσει το Mega και η εκπομπή «Μίνι Καύσωνας» την Τετάρτη. Ο λόγος για τον ηθοποιό Γιάννη Στάνκογλου, ο οποίος έκανε αίσθηση με την παρουσία του στο σήριαλ «Αγριες Μέλισσες» πρόσφατα, την πολυδιαβασμένη συγγραφέα, Λένα Μαντά καθώς και τον ηθοποιό, Τάσο Νούσια, ο οποίος μας χάρισε μια σπουδαία ερμηνεία στο εκπληκτικό «Νησί» που είχε προβληθεί από το Mega.
Οι τρεις τους θα μιλήσουν για όλους και για όλα σε μια εκ βαθέως, αλλά με χαλαρή διάθεση, συνέντευξη που θα δώσουν στην Αθηναϊδα Νέγκα και τον Μένιο Σακελλαρόπουλο.
Ο Γιάννης Στάνκογλου, που το φθινόπωρο θα παίζει στο Θέατρο Πορεία και τον «Γιούγκερμαν», εντυπωσίασε για άλλη μια φορά με την εμφάνισή του στις «Αγριες Μέλισσες».
Ο Στάνκογλου, που επίσης τον είδαμε στο «Νησί», είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο… γυναικείο φύλο. Τον περασμένο Ιανουάριου είχε γράψει:
«Σήμερα κλείνω τα 46. Μέρα γενεθλίων η μέρα που πέθανε ο αγαπημένος μου David Bowie. Θα το γιορτάσω μαζί του….» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου.
Γεννήθηκε στις 10 Ιανουαρίου 1974 στον Έβρο.
Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Κιμούλη.
Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Γιούγκερμαν (2018), Καλιγούλας (2017), Αγαμέμνων (2018), Ο Ηλίθιος (2018), Το τρίτο στεφάνι (2009), Επτά επί Θήβας (2017).
Στον κινηματογράφο συμμετείχε στην ταινία Hardcore (2004).
Στην τηλεόραση συμμετείχε στις σειρές Άγριες Μέλισσες (2019), The Series Noir (2019).
Ατάκες που έχει πει:
“Θέλω τα παιδιά μου, πρώτα απ΄ όλα, να είναι ελεύθερα και να μην φοβούνται. Να εκφράζονται, να λένε τη γνώμη τους, να γίνουν καλά πλάσματα”
“Μου αρέσει να δουλεύω με τη γυναίκα μου, αλλά όχι συνέχεια”
“Δε μεγάλωσα σαν ωραίος, ούτε του χωριού ούτε του σχολείου”
“Είμαι παιδί ερωτευμένων γονιών”
“Ο έρωτας είναι καθοριστικός, αλλά δεν διαρκεί. Ερχεται, φεύγει, ξανάρχεται. Η αγάπη είναι αυτή που πραγματικά μένει”.
Λένα Μαντά
Στον «Μίνι Καύσωνα» θα βρεθεί και μια από τις πιο διαβασμένες ελληνίδες συγγραφείς. Η Λένα Μαντά που το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις Λιβάνη, ενώ όλα τα υπόλοιπα βιβλία της έχουν εκδοθεί από τον εκδοτικό οίκο Ψυχογιός και μερικά έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες. Το «Βαλς με δώδεκα Θεούς» έγινε τηλεοπτική σειρά στον ANT1 με τηλεθεατές από Ελλάδα και Κύπρο, ενώ «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι» έχει γίνει μπεστ σέλλερ.
Γεννήθηκε το 1964 στην Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά δεν εργάστηκε στον συγκεκριμένο τομέα. Ασχολήθηκε με τα καλλιτεχνικά και τη δημοσιογραφία. Είχε δικό της θίασο κουκλοθεάτρου που ανέβαζε έργα γραμμένα από την ίδια και δικές της διασκευές λαϊκών παραμυθιών. Δημοσίευσε άρθρα σε τοπικές εφημερίδες. Ήταν διευθύντρια προγράμματος σε ραδιοφωνικό σταθμό, στον οποίο έκανε καθημερινά μια ενημερωτική εκπομπή και επιμελήθηκε τα διαφημιστικά σποτ.
Είναι συγγραφέας μυθιστορημάτων που οι υποθέσεις τους είναι απόλυτα μέσα στα πλαίσια της πραγματικότητας, και το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε το 2001 από τις εκδόσεις Λιβάνη. Από τις εκδόσεις Ψυχογιός έχουν εκδοθεί άλλα δεκαέξι μυθιστορήματά της, καθώς και δύο συλλογές διηγημάτων. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει δύο εκατομμύρια αντίτυπα.
Τάσος Νούσιας
Ο Τάσος Νούσιας τέλειωσε τη σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στη μηχανολογία και αποτέλεσε μέλος ομάδας στίβου. Τελικά, αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική.
Έχει συμμετάσχει σε διάφορες σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις. Έπαιξε στις μεγαλύτερες σκηνές της Ελλάδας από το Κ.Θ.Β.Ε και το θέατρο Εμπρός ως τον Τεχνοχώρο και το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας. Δοκιμάστηκε σ’ όλα τα είδη θεάτρου από φαρσοκομωδίες και μπουλβάρ μέχρι το αρχαίο ελληνικό δράμα. Αυτή η ποικίλη υποκριτική διαδρομή του τον καθιέρωσε και του έδωσε την ευκαιρία να συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες όπως οι Γιώργος Μιχαηλίδης, Τάσος Μπαντής, Γιάννης Κακλέας, Θόδωρος Τερζόπουλος, Αναστασία Ρεβή και άλλοι. Μετρά πολλές συμμετοχές και συνεργασίες σε σημαντικές κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές όπου ενσάρκωσε ήρωες μυθιστορημάτων και ιστορικών βιβλίων όπως: Τα Παιδιά της Νιόβης του Αθανασίου Νόβα, Οι Μάγισσες της Σμύρνης της Μάρας Μεϊμαρίδη, Η Φωνή του Χρήστου Χωμενίδη, Τα Ανίσχυρα Ψεύδη του Ορέστη Χαλκιόπουλου και το 2010 Το Νησί της Βικτόρια Χίσλοπ. Στις παραγωγές αυτές συνεργάστηκε με εξαιρετικούς σκηνοθέτες, όπως οι Κώστας Κουτσομύτης, Νίκος Γραμματικός, Βασίλης Μαζωμένος, Χρήστος Δήμας, Αλέξανδρος Πανταζούδης, Θόδωρος Παπαδουλάκης, Γιώργος Γκικαπέπας, Κώστας Χαραλάμπους κ.λ.π.
Τα τελευταία χρόνια έχει επίσης ασχοληθεί και με την παραγωγή, δημιουργώντας τέσσερις τηλεταινίες για λογαριασμό της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, με τίτλο Στιγμές από την Ιστορία του Θεάτρου, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Μαρλένε Καμίνσκυ, εξετάζοντας την εξέλιξη του θεάτρου μέσα από τέσσερις μεγάλους συγγραφείς: Αισχύλο, Σαίξπηρ, Σίλλερ, Τσέχωφ που υπήρξαν ορόσημο για την ιστορία του θεάτρου.