MediaNews

Σάλος από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τον Νίκο Παππά- Η μηνυτήρια αναφορά της ΝΔ για τις τηλεοπτικές άδειες

Πολιτικό σάλο, έχει προκαλέσει η κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στην οποία εμπλέκεται ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα και τέως κορυφαίος Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

 

Ο εργολάβος Χρήστος Καλογρίτσας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υποστήριξε στην κατάθεσή του, ότι η σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που είχε συνάψει με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του Καλογρίτσα προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016!

 

Παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον πως η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος των 3 εκ ευρώ πως την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του… White House». Οταν ρωτήθηκαν μάλιστα, οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House» η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε “White House” εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά»!

 

Η συγκεκριμένη κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, φέρνει σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον Νίκο Παππά και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι αποκαλύψεις αυτές έρχονται σε συνέχεια των διαλόγων του με τον Σάμπυ Μιωνή.

 

Οι σοκαριστικές αποκαλύψεις μετά την κατάθεση του Χρήστου Καλογρίτσα, επαναφέρουν στο προσκήνιο το σκάνδαλο με το διαγωνισμό γα τις τηλεοπτικές άδειες και τα περίφημα “βοσκοτόπια”.

 

Μια υπόθεση για την οποία να θυμίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία το 2016 είχε καταθέσει Μηνυτήρια Αναφορά το 2016. (Δείτε εδώ την Μηνυτήρια Αναφορά)  Επίσης, μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει και η Ένωση Ιδιοκτητών.

 

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως το 2019,  ο εισαγγελέας Εφετών, Παναγιώτης Αθανασίου, ανέσυρε τη σχετική δικογραφία από το αρχείο, όπου την είχε τοποθετήσει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προχωρώντας  στην άσκηση διώξεων κατά των μελών της τότε επιτροπής ελέγχου των αδειών.

 

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους της υπόθεσης είναι και ο πρώην γενικός γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ψευδή βεβαίωση, ενώ για το ίδιο αδίκημα διώκονται και τα μέλη της ειδικής πενταμελούς επιτροπής διενέργειας του διαγωνισμού.

 

Επίσης, για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης διώκεται και ο Ιωάννης Καλογρίτσας.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version