Τον εξ αγχιστείας ανιψιό του (σύζυγο της ανιψιάς του, Σόνιας) και πρώην γραµµατέα της Ν.Δ., Ανδρέα Παπαµιµίκο, επέλεξε ο Ιβάν Σαββίδης να ορίσει ως µη εκτελεστικό µέλος στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο του Open και ενώ ένα άλλο µέλος της οικογένειάς του, ο Γρηγόρης Σαββίδης, είχε στο παρελθόν αναλάβει χρέη διευθύνοντος συµβούλου.
Οι συχνές αλλαγές στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο µόνο προβληµατισµό προκαλούν στη διαφηµιστική αγορά, καθώς εκπέµπουν εικόνα αστάθειας και ανοργανωσιάς, όπως και οι πολλές αποχωρήσεις δηµοσιογράφων και στελεχών από τον ενηµερωτικό τοµέα του καναλιού. Στη γενικότερη αναταραχή ήρθε να προστεθεί και η παραίτηση της Μαρίας Καρχιλάκη από την εκποµπή που είχε αναλάβει να παρουσιάζει µόλις πριν από έναν µήνα, µε τη διοίκηση του σταθµού να έχει σπεύσει τότε να την ανακοινώσει µε δελτίο Τύπου την εποµένη της αποχώρησης του Σωτήρη ∆ανέζη. Η έµπειρη πολεµική ανταποκρίτρια δεν εµφανίστηκε στις δύο τελευταίες εκποµπές και πληροφορίες µέσα από το κανάλι λένε ότι υπάρχει απογοήτευση από την ίδια, αφού περίµενε άλλη εικόνα από το στήσιµο του ενηµερωτικού τοµέα. Ετσι, επέλεξε να περιορίσει την παρουσία της στον ρόλο της σχολιάστριας στα δελτία ειδήσεων τις καθηµερινές.
Την ίδια ώρα, την εµπορική διεύθυνση του Open αναλαµβάνει η Χριστίνα Δηµητρέλου, σε µια προσπάθεια αναδιοργάνωσης της αντίστοιχης στρατηγικής του τηλεοπτικού σταθµού της Παιανίας. Ωστόσο, χωρίς πλήρες πρόγραµµα, τα περιθώρια αντίδρασης στο συγκεκριµένο µέτωπο είναι, αν µη τι άλλο, εξαιρετικά περιορισµένα.
Δημοσιεύθηκε στο Secret των Παραπολιτικών
