Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Θυµήθηκαν τον Απρίλιο να αναθέσουν έλεγχο στην Εστία Επενδυτική

Τεράστιο ζήτημα παρουσιάζει το χρονολόγιο των αποφάσεων των εταιρειών Φιλιππάκη για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εστίας Επενδυτικής για το 2018, αφού δεν έχουν ακόμη δημοσιευτεί, κατά παράβαση των προθεσμιών που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία. Μάλιστα, ανατρέχοντας κανείς στο 2018, είναι εύκολο να διαπιστώσει ότι ανατέθηκε ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της Δημοκρατικός Τύπος για τη χρήση 2018 στην εταιρεία RSM.

 

 

Η απόφαση ελήφθη από τη Γενική Συνέλευση της 18ης/12/2018, δηλαδή δέκα μέρες πριν από το τέλος του φορολογικού έτους. Δύο ημέρες μετά (άλλο περίεργο και αυτό) λαμβάνεται απόφαση από τις Γενικές Συνελεύσεις των Δημοκρατικός Τύπος και Εστίας Επενδυτικής, προκειμένου οι δύο εταιρείες να προχωρήσουν σε διαδικασία συγχώνευσης. Επειτα από αυτή την εξέλιξη, η Δημοκρατικός Τύπος διαγράφεται, άρα παύει να υφίσταται και θέμα δημοσίευσης οικονομικών καταστάσεων 2018. Και το ερώτημα που ανακύπτει είναι περισσότερο από ξεκάθαρο. Αραγε, στις 18 του Δεκεμβρίου, δεν ήξεραν τι θα κάνουν στις 20;

 

 

Πέραν αυτού, ενώ προκύπτει θέμα με τη δημοσίευση και τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της Εστίας Επενδυτικής (η οποία δεν είχε έλεγχο πριν, καθώς ήταν μικρή οντότητα), δεν λαμβάνεται καμία απόφαση. Ετσι, φτάνουμε στον Απρίλιο του 2019, όταν γίνεται Γενική Συνέλευση της Εστίας για να αναθέσει τον έλεγχο σε ορκωτό ελεγκτή. Αυτό, βέβαια, δικαιολογεί τη μη έγκαιρη δημοσιοποίηση στοιχείων, αλλά μπορεί και να χρησιμοποιηθεί η συγχώνευση ως δικαιολογία!

 

 

Τη 12η/4/2019 καταχωρίσθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ), με κωδικό αριθμό καταχώρισης 1723660, η από 9ης/4/2019 απόφαση της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας με επωνυμία Εστία Επενδυτική Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Ανώνυμη Εταιρεία, με τον διακριτικό τίτλο «Εστία Επενδυτική ΜΜΕ Α.Ε.» και αριθμό ΓΕΜΗ 133748801000, σύμφωνα με την οποία εγκρίθηκε η ελεγκτική εταιρεία με την επωνυμία FRS Πρότυπος Ελεγκτική Α.Ε., ανεξάρτητο μέλος της BKR International, η οποία εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Χέυδεν 8 και έχει αριθμό μητρώου ελεγκτικής εταιρείας 160, προκειμένου αυτή να προβεί στον τακτικό έλεγχο της εταιρείας για τη χρήση από 1ης/1/2018 έως 31/12/2018.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου