MediaNews

Φήμες για πώληση της Sportday

Εκτός Deal Alpha είχαν βρεθεί τόσο η αθλητική εφημερίδα «Sportday» όσο και ο τηλεοπτικός σταθμός Channel 9. Η Motor Oil ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για τα συγκεκριμένα περιουσιακά στοιχεία, εξέλιξη που ανάγκασε τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά να διατηρήσει στην κατοχή του τα δύο Μέσα.

 

Εσχάτως κυκλοφορεί η πληροφορία ότι έχει βγει πωλητήριο για την αθλητική εφημερίδα, την οποία ως γνωστόν «τρέχει» ο δημοσιογράφος και επί χρόνια στενός συνεργάτης του Κοντομηνά, Τάσος Μπούρας. Με δεδομένο ότι ο επιχειρηματίας έχει ουσιαστικά αποχωρήσει από τον χώρο των media, η συγκεκριμένη εξέλιξη θεωρείται κάτι περισσότερο από αναμενόμενη.

 

Το ερώτημα είναι αν υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση μιας αθλητικής εφημερίδας, με δεδομένο ότι τα τελευταία χρόνια ο συγκεκριμένος κλάδος έχει υποστεί τη μεγαλύτερη πτώση σε επίπεδο κυκλοφοριών. Προς το παρόν, θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί επενδυτής για να αγοράσει την πάλαι ποτέ επιτυχημένη εφημερίδα.

 

Τα πράγματα ενδεχομένως και να δυσκολεύουν, αφού, όπως φαίνεται, δεν υπάρχει διάθεση από την υφιστάμενη ιδιοκτησία να συνεχίσει να επενδύει στο συγκεκριμένο προϊόν. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι στην περίπτωση που τελικά δεν βρεθεί αγοραστής, η τύχη της πολύ καλής εφημερίδας θα βρίσκεται αποκλειστικά στα χέρια των ανθρώπων της.

 

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι υπάρχουν και φωνές που προτρέπουν τον επί χρόνια ισχυρό άνδρα του φύλλου, Τάσο Μπούρα, να αναλάβει πρωτοβουλία μετατρέποντας τη «Sportday» στην πρώτη συνεταιριστική εφημερίδα. Στην περίπτωση αυτή θα αποτρέπονταν προβλήματα που θα δημιουργούνταν, αν δεν βρισκόταν επενδυτής. Αυτή τη στιγμή η αθλητική εφημερίδα κατέχει την πρώτη θέση στις κυκλοφορίες των αθλητικών, καταγράφοντας πωλήσεις που κινούνται στην περιοχή των 4.000-4.500 φύλλων. Παράλληλα, διαθέτει και site, το οποίο επί χρόνια είχε πολύ καλή θέση στην αγορά της αθλητικής ενημέρωσης.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version