Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Οι πρώτες κινήσεις του προέδρου της ΕΡΤ – Πρόγραμμα και EΡΤNEWS στην ατζέντα του Γιάννη Παπαδόπουλου

Δείτε το ρεπορτάζ

Τις πρώτες του επαφές και συσκέψεις µε τα στελέχη της κρατικής ραδιοτηλεόρασης πραγµατοποίησε τις προηγούµενες ηµέρες ο νέος πρόεδρος, Γιάννης Παπαδόπουλος.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της στήλης, ο νέος επικεφαλής του Ραδιοµεγάρου της Αγίας Παρασκευής ενηµερώθηκε για τα δεδοµένα σε ό,τι αφορά το νέο πρόγραµµα -ιδιαίτερα της ΕΡΤ1-, που βρίσκεται σε άµεσο ανταγωνισµό µε τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθµούς πανελλήνιας εµβέλειας, καθώς και τα µεγάλα projects κυρίως στο αθλητικό κοµµάτι, όπου µοιραία δίνεται ισχυρό στίγµα.

Ωστόσο, σε αυτές τις πρώτες του συζητήσεις ο Γιάννης Παπαδόπουλος έδειξε περίσσιο ενδιαφέρον και για το EΡΤ News, η ανάπτυξη του οποίου χωρίς µεγάλο οικονοµικό κόστος συνιστά κεντρικό ζητούµενο τόσο για το Μέγαρο Μαξίµου όσο και για τη διοίκηση. Βλέπετε, αφενός η ανάγκη να πρωταγωνιστεί το ενηµερωτικό κανάλι της ΕΡΤ σε όλα τα επίπεδα επιβάλλει µια σειρά συντονισµένων κινήσεων και πρωτοβουλιών, αφετέρου οι ουκ ολίγες συζητήσεις που είχαν υπάρξει τους προηγούµενους µήνες σχετικά µε το κόστος λειτουργίας του είχαν δηµιουργήσει βαρύ κλίµα. Μένει να φανεί αν σε συνδυασµό µε τη διευθύνουσα σύµβουλο, Κατερίνα Κασκανιώτη (τον ∆εκέµβριο θα φανεί αν θα συνεχίσει η ίδια ή αν θα αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο βάσει των προβλέψεων του Νόµου Κεραµέως), καταφέρει να εξορθολογίσει το συγκεκριµένο µέτωπο και να καταστήσει το EΡΤ News αποτελεσµατικότερο από την άποψη της γενικότερης επιρροής του.

∆εν θα πρέπει εξάλλου να λησµονείται ότι το EΡΤ News και κυρίως το οικονοµικό πεδίο του εγχειρήµατος ήταν, όπως είχε γράψει το «S» εδώ και µερικούς µήνες, βασικό σηµείο τριβής µεταξύ της ηγεσίας της κυβέρνησης.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 21/9/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου