Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο Φιλιππάκης δίνει µάχη για τη σφραγίδα της ΕΙΗΕΑ

Για τις παρασκηνιακές ζυμώσεις και εξελίξεις, σχετικά με το μέλλον της ΕΙΗΕΑ,   και τις αγωνιώδεις  προσπάθειες του Ιωάννη Φιλιππάκη, να διατηρήσει την επιρροή του στην ΕΙΗΕΑ.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Μάχη για να κρατήσουν τη σφραγίδα της ΕΙΗΕΑ δίνουν οι κρατούντες τα ηνία της ένωσης, εξαιρουμένων των Αλέξη Σκαναβή («Ελεύθερος Τύπος») και Σωτήρη Πουλόπουλου («Πρωταθλητής»).

 

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, με αφορμή την παρουσία του αρμοδίου για θέματα ΜΜΕ υπουργού, Στέλιου Πέτσα, υπήρξε, μεταξύ άλλων, και μια συζήτηση για τη συμμετοχή και των εβδομαδιαίων εφημερίδων στην ΕΙΗΕΑ. Τη συγκεκριμένη άποψη διατύπωσε ο κ. Σκαναβής, ζητώντας, παράλληλα, την αναβολή των εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τις 16 Οκτωβρίου.

 

Η πρόταση του εκδότη του «Ελεύθερου Τύπου» συνάντησε την αντίδραση του Ιωάννη Φιλιππάκη, μεγαλοεκδότου του Α’, ο οποίος έδειξε αδιάλλακτη στάση στο αίτημα για την αναβολή των εκλογών. Ο στόχος είναι προφανής και σχετίζεται με τον φόβο που διακατέχει τον εκδότη της «Δημοκρατίας» στην περίπτωση που εισέλθουν στην ένωση οι μεγάλοι του κλάδου, που δεν είναι άλλοι από την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη, την «Καθημερινή» του Θέμη Αλαφούζου και το «Πρώτο Θέμα» του Τάσου Καραμήτσου.

 

Ενα τέτοιο ενδεχόμενο εκ των πραγμάτων θα άλλαζε τους σημερινούς συσχετισμούς, αφήνοντας εκτός ρόλου τον κ. Φιλιππάκη, που προσπαθεί μέσα από την ΕΙΗΕΑ να αποκτήσει μια υπόσταση ως εκπρόσωπος του κλάδου. Ανεξάρτητα, όμως, από τις όποιες ανησυχίες διακατέχουν τον εκδότη της «Δημοκρατίας», κανείς δεν παραβλέπει το γεγονός ότι, όντας στο Δ.Σ. της ΕΙΗΕΑ, συγκρούεται σχεδόν καθημερινά και χωρίς ουσιαστικό λόγο με τον πρώτο εκδότη της χώρας, με την ιδιοκτησία και τα στελέχη του πρακτορείου διανομής, ενώ έχει χείριστες σχέσεις με την κυβέρνηση. Επί της ουσίας, η παρουσία Φιλιππάκη στο Δ.Σ. της ένωσης ιδιοκτητών ναρκοθετεί κάθε προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εφημερίδων.

 

 

Πέραν τούτου, αποτελεί παραλογισμό η ένωση ιδιοκτητών να αντιπροσωπεύει και να εκπροσωπεί τη μειοψηφία των εκδοτικών επιχειρήσεων. Και είναι σίγουρο ότι αυτό δεν ειπώθηκε στον αρμόδιο υπουργό κ. Πέτσα, που προφανώς θεωρούσε ότι συζητούσε με τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας των εκδοτών.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου