Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ψάχνεται για την αγορά μεγάλου site ο Αλαφούζος – Για την ισχυροποίηση του ομίλου ΣΚΑΪ στο διαδίκτυο

Δείτε το ρεπορτάζ

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι πρωτοβουλίες του Γιάννη Αλαφούζου για την ενίσχυση του Οµίλου ΣΚΑΪ σε όλα τα επίπεδα και τη συνεπακόλουθη αύξηση της επιρροής του στον ενηµερωτικό τοµέα.

Πέραν της προσπάθειας για επιστροφή του καναλιού του Νέου Φαλήρου στα µονοπάτια των προηγούµενων ετών, η στήλη είχε γράψει εδώ και αρκετούς µήνες για το ενδιαφέρον της ιδιοκτησίας να δοθεί ισχυρό στίγµα στο µέτωπο του ∆ιαδικτύου, που κερδίζει σταθερά όλο και µεγαλύτερο µερίδιο στο πεδίο της καθηµερινής ενηµέρωσης των πολιτών και κατά κοινή οµολογία συνιστά την αχίλλειο πτέρνα του οµίλου. Εξάλλου, αντίστοιχες προσπάθειες είχαν γίνει από τον καιρό που στο τιµόνι του ΣΚΑΪ βρισκόταν η Εύη Κουτσαυτάκη, η οποία είχε προχωρήσει σε ηχηρές µεταγραφές και παρεµβάσεις στα διαδικτυακά µέσα του οµίλου.

Ωστόσο, µε δεδοµένη τη δυσκολία της δηµιουργίας ενός πόλου που θα ανατρέψει τη σηµερινή εικόνα σε ό,τι αφορά τη δυναµική των ειδησεογραφικών sites, o ο Γιάννης Αλαφούζος και οι συνεργάτες του βάζουν και πάλι στο τραπέζι το θέµα της εξαγοράς ενός µεγάλης απήχησης και επισκεψιµότητας ιστότοπου, προκειµένου να ισχυροποιηθεί περαιτέρω το group και να αποκτήσει τη µέγιστη δυνατή παρέµβαση.

Σύµφωνα µάλιστα µε τους γνωρίζοντες τα σχετικά παρασκήνια, έχουν υπάρξει ήδη επαφές (κάτι περισσότερο από διερευνητικές) µε συγκεκριµένες πλευρές και µάλιστα στη βάση της δηµιουργίας ενός συγκροτήµατος µε σαφές φιλοκυβερνητικό πρόσηµο, στο πρότυπο της γενικότερης γραµµής του Νέου Φαλήρου. Ως εκ τούτου, το σενάριο αυτό θα ικανοποιούσε αρκετά το Μαξίµου, το οποίο, σύµφωνα µε τους ίδιους κύκλους, δείχνει απολύτως θετική διάθεση έναντι της προοπτικής αυτής. Πολλώ δε µάλλον από την ώρα που καταγράφεται µια τάση µονιµοποίησης της ρευστότητας του πολιτικού σκηνικού.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 31/8/2024

 

 

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου