MediaNews

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος προσωρινός πρόεδρος της ΕΡΤ

Δείτε το ρεπορτάζ

Με νέα διοίκηση μπαίνει η ΕΡΤ στη νέα τηλεοπτική σεζόν.

Οι πληροφορίες που θέλουν το γνωστό δημοσιογράφο Γιάννη Παπαδόπουλο να αφήνει τον ΣΚΑΪ και τα δελτία ειδήσεων του Σαββατοκύριακου και να αναλαμβάνει την ηγεσία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, στη θέση του απερχόμενου προέδρου Κωνσταντίνου Ζούλα, του οποίου η πενταετής θητεία λήγει στις 16 Σεπτεμβρίου, έχουν απόλυτη βάση κι επιβεβαιώνονται από κυβερνητικούς κύκλους.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του προέδρου της ΕΡΤ για ένα έτος, έως ότου προκηρυχθεί μόνιμα η θέση.

Φυσικά, μπορεί να τη διεκδικήσει και στη συνέχεια, καθώς πληροί απόλυτα τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στο νόμο της Νίκης Κεραμέως, τόσο σε επίπεδο σπουδών (Κλασική Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο London Schools of Economics, International Βusiness Αdministration στο SOAS University of London και Μέσα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο University of Leicester), όσο και σε επίπεδο θέσεων ευθύνης, τόσο σε έντυπα, όσο και σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς έχει υπάρξει διευθυντικό στέλεχος επί σειρά ετών.

 

Το προβάδισμα για την προεδρία στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής 

Την ίδια στιγμή, μέσα στον Σεπτέμβριο θα ολοκληρωθούν και οι διαδικασίες επιλογής διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Ξεκάθαρο προβάδισμα για τη νευραλγική θέση έχει η νυν διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ Κατερίνα Κασκανιώτη, η οποία πληροί απόλυτα τα κριτήρια που ορίζει ο νόμος Κεραμέως.

Στις 16 Σεπτεμβρίου, εκτός από τη θητεία Ζούλα, ο οποίος κατευθύνεται προς τον ΣΚΑΪ για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, λήγουν οι θητείες ακόμη δύο μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ, αυτές του Νίνο Ελματζιόγλου και της Ιωάννας Στεφανάκη. Ούτε αυτές οι θητείες θα ανανεωθούν.

Στις 18 Σεπτεμβρίου η ΕΡΤ αναμένεται να παρουσιάσει το νέο πρόγραμμά της για την τηλεοπτική σεζόν 2024-25 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, παρουσία της νέας διοίκησης.

 

*Του Αλέξη Μίχα / Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ON TIME στις 30/8/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version