Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Οι «53+» κόβουν τον Βαξεβάνη

Στα κάγκελα με τον Κώστα Βαξεβάνη βρίσκεται κυριολεκτικά η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπετε, αν ρίξει κανείς μια ματιά στις τελευταίες εκδόσεις του «Documento», βλέπει ότι κάθε άλλο παρά επαρκής χώρος αφιερώνεται σε πρόσωπα όπως ο Σκουρλέτης, ο Τσακαλώτος και πάει λέγοντας.

 

 

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ούτε… παραπολιτικό γι’ αυτούς, καθώς πληρώνουν ακριβά την κριτική που ασκούν σε βασικές επιλογές της πρώην κυβέρνησης Τσίπρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη Κυριακή η εφημερίδα του Βαξεβάνη φιλοξενούσε αρθρογραφία για συνεδριακές διεργασίες στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου φιγουράριζαν αποκλειστικά στελέχη που συντάσσονται απόλυτα με την κεντρική γραμμή, όπως οι Χαρίτσης, Γεροβασίλη και Κατρούγκαλος.

 

Ξεχωριστή σημασία, από σημειολογικής πλευράς, είχε η παρουσία στην ίδια σελίδα της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα του πολιτικού ανοίγματος του Αλέξη Τσίπρα στην αφρόκρεμα του στελεχιακού δυναμικού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο του Γιώργου Παπανδρέου. Φυσικά, ανάλογα αισθήματα υπάρχουν και από την αντίπερα όχθη, καθώς οι κορυφαίοι της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν να εκφράζονται σε άλλες δημοσιογραφικές κατευθύνσεις, όπως η «Εφημερίδα των Συντακτών».

 

Με τον τρόπο αυτόν διατρανώνουν ξεκάθαρα την αντίθεσή τους στην επιλογή να πορευθεί η Κουμουνδούρου στη νέα εποχή που ευαγγελίζεται ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή του δόρατος τη δημοσιογραφική λογική που εκπροσωπεί ο εκδότης του «Documento».

 

Μάλιστα, υποδεικνύουν την ταύτιση με τέτοιου είδους νοοτροπίες ως έναν από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ στην τριπλή εκλογική ήττα, αλλά και στη θέση της πολιτικά και επικοινωνιακά απολογούμενης πλέον κοινοβουλευτικής παράταξης για την υπόθεση Novartis. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο μέτωπο, υπενθυμίζουν με νόημα πως «τα δημοσιεύματα του Βαξεβάνη προηγούντο των ενεργειών της Δικαιοσύνης, γεγονός που σε κάθε περίπτωση δεν ήταν δυνατό να βγει σε καλό».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου