Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Ο Φιλιππάκης θέλει τη «Ναυτεµπορική»

Μπορεί μια εταιρεία που έχει προσφύγει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό να είναι υποψήφιος επενδυτής σε μια άλλη εταιρεία, για την οποία υπάρχει τραπεζική προσφυγή για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης; Μη βιαστείτε να απαντήσετε, καθώς δεν γνωρίζετε ότι η Εστία Επενδυτική του κ. Γιάννη Φιλιππάκη, εμφανίστηκε, και μάλιστα σε δικαστική αίθουσα, ως λευκός ιππότης της «Ναυτεμπορικής».

 

Για την ακρίβεια, η πλευρά της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ζήτησε αναβολή στην εκδίκαση της αίτησης της Eurobank για υπαγωγή σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, επικαλούμενη ότι υπάρχει επενδυτής, ο οποίος ενδιαφέρεται και έχει το 33% της αγοράς εφημερίδων! Και αυτός δεν είναι άλλος από την Εστία Επενδυτική του μεγαλοεκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη. Μάλιστα, η πλευρά των νυν μετόχων της εφημερίδας ισχυρίστηκε ότι γίνεται και due diligence.

 

Η πλευρά των νομικών της Eurobank αιφνιδιάστηκε, αλλά αντέτεινε ότι δεν μπορεί να γίνεται due diligence χωρίς να έχουν ζητηθεί στοιχεία από την τράπεζα. Ωστόσο η πλευρά της «Ναυτεμπορικής» επέμενε ότι γίνεται και το δικαστήριο έδωσε αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης για την 3η Δεκεμβρίου. Τώρα, βέβαια, θα πρέπει να αναμένονται με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των… διαπραγματεύσεων μεταξύ του επενδυτή Φιλιππάκη και της ιδιοκτησίας της εφημερίδας. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται είναι απολύτως εύλογο: Πώς μπορεί να εμφανίζεται ως υποψήφιος επενδυτής ο όμιλος Φιλιππάκη, όταν ο ίδιος παλεύει να πετύχει την ένταξή του στον εξωδικαστικό συμβιβασμό και να αποπληρώσει στο μακρινό μέλλον τις υποχρεώσεις του, που μόνο προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το Δημόσιο είναι της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ;

 

 

Και έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον ότι ο όμιλος του κ. Φιλιππάκη έχει οφειλές προς τη «Ναυτεμπορική» που ξεπερνούν τα 800.000 ευρώ για εκτυπώσεις των φύλλων που εκδίδει. Δηλαδή, ενώ δεν μπορεί να αποπληρώσει ομαλά προς το πιεστήριο τις υποχρεώσεις του (αλήθεια, σε πόσο διάστημα εκτυπώσεων αναλογεί η εν λόγω οφειλή;), εμφανίζεται να είναι ο λευκός ιππότης. Είναι δε ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι οι εργαζόμενοι στο πιεστήριο της «Ναυτεμπορικής» έχουν άλλη μεταχείριση από τους λοιπούς εργαζόμενους στο θέμα της καταβολής μισθών, καθώς τα οφειλόμενα είναι ελάχιστα.

 

Η πλειονότητα των εργαζομένων και δη των δημοσιογράφων έχει απαιτήσεις τουλάχιστον δύο μηνών μισθών και του επιδόματος αδείας. Προφανώς βέβαια η ιδιοκτησία της «Ναυτεμπορικής» έχει ως προτεραιότητα τη λειτουργία του πιεστηρίου, και ας έχουν συσσωρευτεί οφειλές από την πλευρά Φιλιππάκη.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου