MediaNews

Πως ο νόμος Κεραμέως “έδιωξε” τον Ζούλα – Οι κυβερνητικές διεργασίες και τα νέα ονόματα για την ΕΡΤ

Δείτε το ρεπορτάζ

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι ζυµώσεις για την επιλογή του προσώπου που προσωρινά -αφού ακολούθως προβλέπεται η διεξαγωγή σχετικού διαγωνισµού στο πλαίσιο του Νόµου Κεραµέως- θα αντικαταστήσει στην προεδρία της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος έχει βάλει πλώρη για το Νέο Φάληρο και τον µιντιακό όµιλο του Γιάννη Αλαφούζου.

Οριστικές εξελίξεις θα πρέπει να αναµένονται πριν από τα µέσα Σεπτεµβρίου, οπότε λήγει και τυπικά η θητεία του σηµερινού επικεφαλής του ∆.Σ., αλλά και των µελών Νίνου Ελµατζιόγλου και Ιωάννας Στεφανάκη.

 

Το νέο όνομα που ακούγεται για την προεδρία της ΕΡΤ

Το νέο όνοµα που προστέθηκε, µεταξύ άλλων, στην εξίσωση των συζητήσεων που λαµβάνουν χώρα στο Μέγαρο Μαξίµου είναι αυτό του έµπειρου δηµοσιογράφου Γιάννη Πολίτη, ο οποίος και τηλεοπτική πείρα έχει και διαθέτει, σύµφωνα µε τους υπέρµαχους της περίπτωσής του, τα απαραίτητα δηµοσιογραφικά και πολιτικά χαρακτηριστικά για τον συγκεκριµένο ρόλο. Χώρια που πρόκειται για έναν µετριοπαθή επαγγελµατία, ο οποίος επουδενί θα προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις µε την τυχόν προώθησή του στο Ραδιοµέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Όσο για τον Νίκο Γιατροµανωλάκη, εξακολουθεί να βρίσκεται στα υπόψη, πολλώ δε µάλλον από τη στιγµή που δεν αποτελέσει την τελική επιλογή για τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου (ο αντίστοιχος διαγωνισµός έχει τρέξει κανονικά µε βάση τις προβλέψεις του νόµου και πλέον η διαδικασία εισέρχεται στο τελικό στάδιο), µε δεδοµένο ότι στο κάδρο είναι και η Κατερίνα Κασκανιώτη, που βρίσκεται σήµερα στο εν λόγω πόστο.

 

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Κωνσταντίνο Ζούλα εκτός ΕΡΤ

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι διαρροές συνοµιλητών του Κ. Ζούλα για τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.

Σύµφωνα λοιπόν µε τις µαρτυρίες τους, κοµβικό ρόλο ανάµεσα σε άλλα έπαιξε και η εκ προοιµίου άρνησή του να µπει στη βάσανο του Νόµου Κεραµέως, για να αξιολογηθεί, όπως µια σειρά άλλων προσώπων που προορίζονται για σηµαντικά πόστα στην κρατική µηχανή.

Μάλιστα, από πλευράς του δεν έλειψε και η µάλλον βάσιµη κατά κοινή οµολογία κριτική ότι σε επίπεδο ΕΡΤ είναι µάλλον άτοπο να εφαρµοστούν οι σχετικές διατάξεις, δεδοµένων των ιδιαίτερων συνθηκών της περίπτωσης αυτής, µε τον ίδιο να δροµολογεί έκτοτε την αποχώρησή του, αφού από την ηγεσία της κυβέρνησης είχε ξεκαθαριστεί πως για ευνόητους λόγους δεν ήταν δυνατόν να υπάρξουν θεσµικές εξαιρέσεις.

 

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο SECRET της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 24/8/2024

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου


ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή-απόδοση του περιεχομένου του ιστοτόπου, με οποιονδήποτε τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλου, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

Copyright © 2023 Media.gr - Ταχ. Διεύθυνση: Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 188, 17671, Καλλιθέα Αττικής, Τηλ: 2111091100
Μέλος του

Exit mobile version