Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

O Τσίπρας ζητά να βγει ξανά το «Έθνος»

Μπορεί, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί να εκφράζει την απο- γοήτευσή του για το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κλείδωσε το χρυσό τηλεοπτικό συμβόλαιο του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ, ωστόσο, με δεδομένο ότι τα διαδοχικά ανοίγματά του στη Ν.Δ. δεν πιάνουν τόπο, ο Ιβάν Σαββίδης διατηρεί ζεστές τις υψηλές επαφές του στην αξιωματική αντιπολίτευση, και δη προσωπικά με τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Το ίδιο, βεβαίως, ισχύει και από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού και συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της ανάγκης να ισχυροποιηθούν οι φίλα προσκείμενοι πόλοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και να εξυπηρετηθεί αναλόγως η επικοινωνιακή πολιτική της Κουμουνδούρου. Στο πλαίσιο αυτό, και παρά τη στάση αναμονής έναντι των εξελίξεων που κρατούν τα media του μεγα- λομετόχου του «Δικεφάλου του Βορρά», με φόντο την εναλλαγή στην εξουσία, ο δίαυλος μεταξύ των δύο ανδρών (και γενικότε- ρα συστημάτων) παρέμεινε ανοικτός, ενώ εσχάτως η επικοινωνία των δύο πλευρών φαίνεται να αποκαταστάθηκε πλήρως, γεγονός στο οποίο συγκλίνουν και οι πληροφορίες περί τετ-α -τετ Τσίπρα – Σαββίδη στη συμπρωτεύουσα, στο περιθώριο της παρουσίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ΔΕΘ.

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με αξιόπιστες πηγές, η Κουμουνδούρου μετέφερε πριν από μερικές ημέρες στο σύστημα Σαββίδη την επιθυμία της για επανέκδοση του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας «Εθνος», αλλά και την ολική επανα- φορά του σε σκληρή φιλοΣΥΡΙΖΑϊκή γραμμή. Επρόκειτο για την κορύφωση των σχετικών ζυμώσεων που είχαν ξεκινήσει μετά το πέρας της θερινής ραστώνης και κλιμακώθηκαν, δεδομένου του άγχους της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ για εξασφάλιση στήριξης σε όλα τα επίπεδα.

 

Σε ό,τι είχε να κάνει με τον επιχειρηματία, όπως λένε οι γνωρίζοντες, είναι πιο πιθανή από ποτέ η νέα εκδοχή της απόλυτης ταύτισής του με τον Αλέξη Τσίπρα, μια και αναζητεί αφηγήματα (αλλά και στηρίγματα) για τυχόν επιχειρηματικές και ποδοσφαιρικές αναποδιές. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση του αιτήματος σχετικά με την ολική επαναφορά του καθημερινού «Εθνους». Βλέπετε, όπως σας έχει ενημερώσει εγκαίρως η στήλη, ο σκεπτικισμός αναφορικά με την εμπλοκή του στον χώρο των ΜΜΕ, που χαρακτηρίζει τις κινήσεις του εδώ και πολύ καιρό, αποτελεί τροχοπέδη για τέτοιους είδους ανοίγματα.

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου