Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ταινιοθήκη του Mega

Κάθε προσδοκία φαίνεται ότι ξεπερνά το (άτυπο μέχρι στιγμής) ενδιαφέρον των καναλαρχών για την ταινιοθήκη του Mega. Και αυτό προκύπτει από τις κρούσεις που έχουν δεχθεί οι εκκαθαριστές ενόψει του πλειστη- ριασμού που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου.

 

 

Με βάση τις πληροφορίες που υπάρχουν, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η συμμετοχή στη διαδικασία του Ομίλου Βαρδινογιάννη (Star, Alpha), του Βαγγέλη Μαρινάκη (One), του Ιβάν Σαββίδη (Open), ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα κινηθούν οι Θοδωρής Κυριακού (ΑΝΤ1) και Γιάννης Αλαφούζος (ΣΚΑΪ). Πάντως, εσχάτως φαίνεται να έχει υποχωρήσει η ιδέα που ήθελε τους τρεις βασικούς παίκτες της τηλεόρασης (Βαρδινογιάννη, Αλαφούζο και Κυριακού) να μετέχουν από κοινού στη διαδικασία του πλειστηριασμού. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μια τέτοια εξέλιξη, αν και με τα σημερινά δεδομένα ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν είναι ορατό στον ορίζοντα.

 

 

Ανεξάρτητα, όμως, από το αυξημένο ενδιαφέρον που καταγράφεται, έχει αξία να σημειωθεί ότι τα περιουσι- ακά στοιχεία του Mega θα διατεθούν «πακέτο», δηλα- δή η ταινιοθήκη του, το σήμα (brand name) αλλά και ο ομώνυμος διαδικτυακός τόπος, σύμφωνα με τη δη- μόσια πρόσκληση σε πλειστηριασμό που δημοσιεύθη- κε από τη διαχειρίστρια εταιρεία. Από εκεί και πέρα και με βάση τη διαδικασία, οι δεσμευτικές προσφορές των ενδιαφερομένων θα πρέπει να υποβληθούν έως την 1η Νοεμβρίου μαζί με εγγυητική επιστολή που θα αποδεικνύει ότι διαθέτουν το ποσό που προσφέρεται. Τα assets του ιστορικού καναλιού χωρίζονται στα δύο.

 

 

Στον πρώτο πλειστηριασμό περιλαμβάνονται μόνο ακί- νητα (4 αγροτεμάχια στο Μαρούσι, όπου δεν φαίνεται να υπάρχει ενδιαφέρον τουλάχιστον από τους κανα- λάρχες), ενώ στον δεύτερο, που αναμένεται να συγκε- ντρώσει όλο το ενδιαφέρον της μιντιακής αγοράς, πε- ριλαμβάνονται όλα όσα κατέστησαν πρωταγωνιστή το Mega: όνομα, σειρές, αρχείο δελτίων, μηχανολογικός εξοπλισμός, έπιπλα και site. Αναλυτικότερα, στη δημόσια πρόσκληση της διαχειρί- στριας εταιρείας αναφέρεται ότι στην ταινιοθήκη περι- λαμβάνονται: το γενικό αρχείο, το ενημερωτικό αρχείο (εκπομπές ενημερωτικού περιεχομένου), τηλεπαιχνί- δια, μονόλεπτα γενικού περιεχομένου, μυθοπλασία με σενάριο (σ.σ.: ελληνικές σειρές), αθλητικές εκπομπές και επιλεγμένες αθλητικές διοργανώσεις. Επίσης, στον ίδιο διαγωνισμό περιλαμβάνονται όλα τα σήματα του Mega, το brand name αλλά και όλα του τα παράγωγα (Mega TV, Μεγάλο Κανάλι, Mega Channel κ.ο.κ.), αλλά και τα σήματα (τίτλοι) εκπομπών και σειρών

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου