Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Νίκος Κοκλώνης: Η μεγαλύτερη συμμορία στον κυβερνοχώρο, οι Lockbit, επιτέθηκαν στην Barking Well

Είναι ομάδα πίσω από την κυβερνοεπίθεση στη μεγαλύτερη κινεζική τράπεζα

ΝΙΚΟΣ ΚΟΚΛΩΝΗΣ

Οι Lockbit είναι ομάδα εγκληματιών του κυβερνοχώρου με το όνομα Lockbit, η οποία έχει πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις σε βάρος μεγάλων οργανισμών -από την τράπεζας της Κίνας ICBC, μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ.

Μέσω του κακόβουλου λογισμικού ransomeware κλέβει ευαίσθητα στοιχεία και απόρρητα δεδομένα, ζητώντας στη συνέχεια λύτρα.

Πρόσφατο θύμα τους, η Barking Well Media του Νίκου Κοκλώνη, όπως αποκάλυψε ο ίδιος..

O Νίκος Κοκλώνης αναδημοσίευσε το tweet που έκανε ο λογαριασμός venariX en espanol, όπου φαίνεται πως η Lockbit έχει υποκλέψει τα data της Barking Well και δίνει διορία μέχρι τις 4 Αυγούστου να λάβει λύτρα να τα επιστρέψει στην εταιρεία του Κοκλώνη. Μάλιστα σχολίασε “Απλά είμαστε Έλληνες και δεν μασάμε”.

 

Και στη συνέχεια έκανε ένα tweet εξηγώντας τι εννοεί.

 

Όπως έγραψε ο Νίκος Κοκλώνης στο tweet του: «Σε πρόσφατη απόπειρα κυβερνοεπίθεσης στον ιστότοπό μας, αποδείχθηκε πως οι χάκερ δεν ταιριάζουν με την τεχνογνωσία και την επαγρύπνηση της ελληνικής μας ομάδας. Παρά τις προσπάθειές τους, δεν μπόρεσαν να παραβιάσουν τις άμυνές μας, καθώς οι συνεργάτες μας είναι ιδιαίτερα επιμελείς με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Η ικανότητα της ομάδας μας αποδείχθηκε εμπόδιο ενάντια στην κακόβουλη επίθεση στην ψηφιακή μας υποδομή. Αξιοποιώντας τις γνώσεις τους και τις αμυντικές στρατηγικές τους, απέκρουσαν με επιτυχία τους χάκερ, προστατεύοντας τον ιστότοπο και τις ευαίσθητες πληροφορίες μας. Το περιστατικό υπογραμμίζει τη σημασία της επένδυσης σε μέτρα ασφάλειας και το χτίσιμο μιας ομάδας ικανής να αμύνεται στις απειλές στον κυβερνοχώρο. Ως περήφανοι Έλληνες, στεκόμαστε δυνατοί, επιδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή μας να προστατεύσουμε τα ψηφιακά μας περιουσιακά στοιχεία και να διατηρήσουμε την παρουσία μας στο διαδίκτυο».

H ομάδα ΙΤ της Barking Well είχε φροντίσει να έχει μηχανισμούς άμυνας αλλά και άμεσης ανάκτησης δεδομένων, έτσι σε σύντομο χρονικό διάστημα αντιμετώπισε την κυβερνοεπίθεση που έγινε με τη χρήση του κακόβουλου λογισμικού Ρansomeware.

Ανάμεσα στα θύματα των γνωστών cybercriminals συγκαταλέγονται το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και το εθνικό Κτηματολόγιο. Η Lockbit έγινε ευρέως γνωστή το 2020 όταν το επώνυμο κακόβουλο λογισμικό της βρέθηκε σε ρωσόφωνα φόρουμ κυβερνοεγκλήματος. Tότε κάποιοι θεώρησαν πως η συμμορία έχει έδρα στη Ρωσία.

Όπως δήλωσαν αργότερα οι ίδιοι στο blog του στο dark web «Βρισκόμαστε στην Ολλανδία, δεν έχουμε καμία σχέση με την πολιτική και μας ενδιαφέρει μόνο το χρήμα».

Δείτε επίσης

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Reality

Αυτή αποτελεί και την 5η κατά σειρά αποβολή στο ριάλιτι επιβίωσης

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου