Ακόμα και πρόεδροι Ενώσεων που πρόσκεινται στο λεγόμενο μπλοκ της ΑΕΚ απορούσαν την προηγούμενη Παρασκευή για την απόλυτη στήριξη που παρείχε η «Ένωση» στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο. Με νωπές τις αντιδράσεις για την παραμονή του Μέλο Περέιρα και με περίσσια ένταση στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι των ΕΠΣ περίμεναν πιο σκληρή γραμμή. Ίσως επειδή αγνοούσαν τις συζητήσεις που γίνονταν στο παρασκήνιο για μετακόμιση της «Ένωσης» από τη NOVA στην ΕΡΤ.
Για να περιορίσει τις αντιδράσεις για το ρουσφέτι της κυβέρνησης στον ΠΑΟΚ μέσω της κρατικής τηλεόρασης, ο Ιωάννης Δρόσος άνοιξε τη διαπραγμάτευση και με πρόταση στην ΑΕΚ. Οι «κιτρινόμαυροι» αξιοποίησαν την ευκαιρία και κάθισαν στο τραπέζι με στόχο το μέγιστο οικονομικό όφελος. Έτσι, ζήτησαν από την ΕΡΤ 7,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους.
Το τέχνασμα του Δρόσου ήταν εύκολο να υλοποιηθεί. Με τους παράγοντες των δύο «δικέφαλων», άλλωστε, διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις από την εποχή που προήδρευε στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της ΕΠΟ που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του τότε υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή και φυσικά με τη συνεργασία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.
Από το πάρκο Γουδή ο Δρόσος μετακόμισε στην Αγία Παρασκευή. Για να περιορίσει την κατακραυγή επειδή πρόσφερε, παραμονές των εκλογών, στον Ιβάν Σαββίδη 9 εκατ. ευρώ ετησίως για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του ΠΑΟΚ, ο νυν διευθύνοντας σύμβουλος της ΕΡΤ έβαλε και την ΑΕΚ στο κόλπο. Κάπως έτσι απέφυγαν οι «κιτρινόμαυροι» την αντιπαράθεση στη ΓΣ της ΕΠΟ και κράτησαν χαμηλούς τόνους στην κραυγαλέα παραβίαση κάθε έννοιας υγιούς ανταγωνισμού. Μπροστά στο δικό τους οικονομικό όφελος αποδέχθηκαν τον αθέμιτο ανταγωνισμό που δημιουργεί η απερχόμενη κυβέρνηση μέσω της ΕΡΤ με τα λεφτά των Ελλήνων πολιτών που υποχρεώνονται κάθε μήνα να καταβάλουν το χαράτσι για την κρατική τηλεόραση και τα ρουσφέτια της.