Ο π. Δημήτριος Φουρλεμάδης σύμφωνα με όλα τα στοιχεία όχι μόνο δεν καταχράστηκε την επιχορήγηση η οποία δόθηκε στην ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, αλλά αυτη διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για τις ανάγκες της οργάνωσης. Τη θέση αυτή διατυπώνουν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του π.Δημητρίου με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία τον εμφανίζουν ως καταχραστή.
Ο π. Δημήτριος με απόφαση, κατά πλειοψηφία, καταδικάστηκε σε οκτώ χρόνια φυλάκιση από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών.
«Η καταδικαστική απόφαση τού Πενταμελούς Εφετείου δεν είναι αμετάκλητη και πρόκειται να ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο με την αναίρεση που θα ασκηθεί κατ’ αυτής. Παρά τον οφειλόμενο σεβασμό στην εκδοθείσα απόφαση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κρίση της πλειοψηφίας των μελών τού Πενταμελούς Εφετείου συνιστά υπεξαίρεση και η διάθεση χρημάτων για αλλότριους σκοπούς δεν ευθυγραμμίζεται με τη διαμορφωμένη μέχρι σήμερα νομολογία του Άρειου Πάγου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι η «Αλληλεγγύη», με πλούσιο κοινωνικό έργο, είχε επιχορηγηθεί από το υπουργείο Εξωτερικών για την εκτέλεση ανθρωπιστικού έργου στο Ιrράκ.
Η ανακοίνωση των πληρεξούσιων δικηγόρων για την καταδίκη του π. Δημητρίου Φουρλεμάδη
Με αφορμή δημοσιεύματα, πού αναφέρονται στην καταδίκη τού κ. Δημήτρη Φουρλεμάδη απο το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών (κατα πλειοψηφία) σε κάθειρξη οκτώ ετών για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και απιστίας θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα ακόλουθα:
Από τα δημοσιεύματα αυτά δημιουργείται ή εντύπωση ότι ο κ. Φουρλεμάδης ως διαχειριστής της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ιδιοποιήθηκε την επιχορήγηση, που έλαβε ή ΜΚΟ από το Υπουργείο Εξωτερικών για την εκτέλεση ανθρωπιστικού έργου στο ΙΡΑΚ.
Είναι αναγκαίο προς αποκατάσταση της αλήθειας να διευκρινισθεί ότι κατά την κατηγορία, αλλά και σύμφωνα με τα πορίσματα όλων των οικονομικών
ελέγχων, πού διενεργήθηκαν κατ΄ εντολήν της Εκκλησίας της Ελλάδος το ποσό της επιχορήγησης δεν ενθυλακώθηκε από τον κ. Φουρλεμάδη, αλλά διατέθηκε στο ακέραιο με νόμιμα παραστατικά για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.
Η καταδικαστική απόφαση τού Πενταμελούς Εφετείου δεν είναι αμετάκλητη και πρόκειται να ελεγχθεί από τον Άρειο Πάγο με την αναίρεση που θα ασκηθεί κατ’ αυτής. Παρά τον οφειλόμενο σεβασμό στην εκδοθείσα απόφαση, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κρίση της πλειοψηφίας των μελών τού Πενταμελούς Εφετείου συνιστά υπεξαίρεση και η διάθεση χρημάτων για αλλότριους σκοπούς δεν ευθυγραμμίζεται με τη διαμορφωμένη μέχρι σήμερα νομολογία του Άρειου Πάγου.
Εν αναμονή της ετυμηγορίας του Ακυρωτικού η εμφάνιση του κ. Φουρλεμάδη από μερίδα τού Τύπου ως υπεξαιρετή και άπιστου διαχειριστή και πρόωρη είναι και το τεκμήριο αθωότητάς του καταπατά. Τέλος, είναι αυτονόητο ότι ο κ. Φουρλεμάδης θα υποβληθεί στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης παρά την αιφνίδια περιπέτεια της υγείας του.
Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι
Αριστομένης Τζαννετής Σπύρος Γ. Αλεξανδρής