Connect with us

Hi, what are you looking for?

MediaNews

Σπαγγέτι με ρεβίθι με σάλτσα ψητής ντομάτας (Βίντεο)

Ένα ιδιαίτερο και υγιεινό πιάτο από τα χέρια του Άκη

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι

  • ντομάτες
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 400 γρ. σπαγγέτι με ρεβίθι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι φύλλα βασιλικού
Για το σερβίρισμα
  • 150 γρ. φέτα, τριμμένη

 

Μέθοδος εκτέλεσης 

Για τις ψητές ντομάτες
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
  • Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις ντομάτες σε 4 μέρη και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
  • Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε το σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Παράλληλα, τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε.
  • Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψημένες ντομάτες, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Προσθέτουμε 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε απευθείας στην κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
  • Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
  • Σερβίρουμε με φέτα τριμμένη.

 

Δείτε το βίντεο 

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου