Ένα ιδιαίτερο και υγιεινό πιάτο από τα χέρια του Άκη
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι
- 5 ντομάτες
- 2 σκ. σκόρδο
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 400 γρ. σπαγγέτι με ρεβίθι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 ματσάκι φύλλα βασιλικού
Για το σερβίρισμα
- 150 γρ. φέτα, τριμμένη
Μέθοδος εκτέλεσης
Για τις ψητές ντομάτες
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στο γκριλ.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τις ντομάτες σε 4 μέρη και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.
- Μεταφέρουμε τις ντομάτες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και προσθέτουμε το σκόρδο, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι.
- Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 20-30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με αλατισμένο νερό να βράσει.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Παράλληλα, τοποθετούμε μια δεύτερη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Σοτάρουμε.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και τις ψημένες ντομάτες, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
- Προσθέτουμε 1 κουτάλα από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα μεταφέρουμε απευθείας στην κατσαρόλα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας.
- Προσθέτουμε τον φρέσκο βασιλικό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε με φέτα τριμμένη.