Connect with us

Hi, what are you looking for?

Συνταγές

Κανελόνια με προσούτο και σπανάκι

Για τους λάτρεις των ζυμαρικών.

Υλικά:

500 γρ. κανελόνια έτοιμα
750 γρ. σπανάκι καθαρισμένο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
200 γρ. προσούτο κομμένο σε κύβους
4 κουτ. της σούπας βούτυρο
1 μεγάλη πατάτα βρασμένη και περασμένη από το μύλο του πουρέ
100 γρ. μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους
1 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
100 γρ. πεκορίνο τριμμένο

Εκτέλεση:

Κάνετε ένα μείγμα από το σπανάκι, το προσούτο, την πατάτα και τη μοτσαρέλα, γεμίζοντας με αυτό ένα-ένα τα κανελόνια, τα οποία τοποθετείτε σε ένα βουτυρωμένο ταψί, σε μία στρώση.

Τα ραντίζετε από πάνω με το τριμμένο πεκορίνο και τα περιχύνετε με ένα φλυτζάνι κρέμα γάλακτος. Ψήνετε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γκρατιναριστούν καλά και τα κανελόνια να τρυπιούνται με το πηρούνι. Αν χρειαστεί προσθέτετε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ή ακόμα και μισό φλυτζάνι γάλα.

Δείτε επίσης

Time Out

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από τις 30 Αυγούστου έως στις 25 Σεπτεμβρίου

Time Out

13 και 14 Σεπτεμβρίου

MediaNews

Ποια τεχνικά προβλήματα έχουν προκύψει;

Τηλεόραση

Για τη μεσημεριανή ζώνη καθημερινά ή την πρωινή του Σαββατοκύριακου